От х:

Днес в x:

Стимулират фирми да наемат на работа роми

Стимулирането на работодателите да наемат работници от ромски произход ще бъде дискутирано на кръгла маса от 15 часа утре в хотел „Родопи“, информираха от областната администрация в Хасково. Обсъждането е по проект „Етнически толерантен работодател“, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2007-2013.

Форумът е организиран от Социална фондация „Инди-Рома 97“ и областна администрация Хасково. В него ще участват и членовете на Областния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси.

В рамките на кръглата маса ще бъдат обсъждани конкретните механизми за осигуряване на устойчива заетост на роми в активна трудова възраст. Предвидено е в дискусиите да се включат представители на работодателите, синдикатите, общините и организациите на ромската общност. За пръв път в България ще бъдат представени две актуални социологически и сравнително-правни изследвания по темата. Ще бъде презентиран и иновативния европейски модел, а именно марката „Етнически толерантен работодател“, който стартира пилотно в Хасково, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик.

На форума ще се дискутира и въвеждането на правни и икономически механизми за стимулиране на работодателите да наемат на работа лица от ромски произход, включително чрез прилагане на механизмите за корпоративна социална отговорност, субсидирана заетост и други.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини