От х:

Днес в x:

Започват супер зала за 5.6 млн. лв. в Свиленград

Първа копка за многофункционалната зала в Свиленград направиха служителите на общинския отдел „Местно икономическо развитие, проекти и програми”. За да върви строителството леко, колективът на отдела начело с шефа си Светлана Динкова разбиха бутилка шампанско в греблото на багера.

На церемония по освещаването на спортното съоръжение присъстваха и кметът на общината инж. Георги Манолов, и председателят на Общинския съвет Георги Еленков.

Супер залата“, както наричат проекта местните хора,е за над 5,6 млн.лева. В нея местните спортни клубове ще разполагат освен с тренировъчна база, и с кабинети, съблекални и офиси.

Съоръжението още е със застроена площ 4 200 кв. м. и размер на игралното поле – 1 222 кв.м. Ще разполага с 1 100 седящи места, включително и за инвалиди. Голямата площ и височината на залата от 13 м позволява използването й за почти всички видове спорт – волейбол, баскетбол, хандбал, художествена и спортна гимнастика, борба, бокс, карате, аеробика и други.

Модерното съоръжение, което ще бъде единствено както в Хасковска област, така и в съседните райони на Гърция и Турция, ще може да се ползва за спортни срещи и състезания на национално и международно ниво.

 haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини