От х:

Днес в x:

Другарят Станчев зам.-областен, приема Атаман за шеф

Иван Станчев

Областна администрация Хасково вече има двама заместници, но на никого. Към зама Кадир Исов от понеделник се добавя и лидерът на хасковското БСП Иван Станчев. Колегата му от ДПС в момента изпълнява временно длъжността губернатор, но както заяви пред медиите още при встъпването си, той си е зам и няма да бъде нищо повече.
Все още не е ясно кога /и кой/ ще бъде постоянният губернатор на Хасково. Заповедта на премиера Орешарски е само за втория заместник.

Иван Станчев ще съвместява новия си пост с този на лидер на общинската организация на БСП. „Няма законови или уставни пречки за това“, обяви той пред Haskovo.net. Същевременно не отрече тиражираните в собствената му партия слухове, че е бил гласен за губернатор.

Означава ли това, че вече БСП се е отказала от губернаторския пост? Не още, според Станчев. Социалистите имат достатъчно достойни хора за министри, областни управители, премиери. Същевременно обаче той добави, че би работил с Мехмед Атаман като началник, ако така реши премиерът. Лидерът на ДПС в региона е отдавна спряганият нов губернатор на хасковска област. Заради тежките разногласия на коалиционните партньори обаче, Хасково вече 4-ти месец е без титуляр.

Встъпването в длъжност на новия заместник ще стане в понеделник от 11 часа в сградата на областна администрация.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини