От х:

Днес в x:

Узунова: ДПС-Хасково продава държавни постове за 5 бона

Ирена Узунова

„ДПС търгува с държавни постове в Хасково. Продава не само длъжности, но и бъдещето на страната.“ Това заяви от трибуната на парламента днес Ирена Узунова, хасковски депутат от ГЕРБ. Пред Haskovo.net тя обясни, че за това се оплакали граждани в приемната й в Хасково преди две седмици. При това не ставало дума за висок началнически пост, а за държавна длъжност, за която бил обявен конкурс. „При хората отишъл човек, който се представил за активист на ДПС и им казал, че ако искат мястото, трябва да платят 5000 лева“, обясни Узунова.

Тя отклони въпроса за конкретни имена с аргумента, че хората се страхуват и това е обяснимо. „Ако можех да обявя имената им, вече щях да съм подала сигнал до прокуратурата. Но при едно дело ще е дума срещу дума“, допълни Узунова. По думите й ДПС нямат право да говорят за морал, след като връщат рушветчийството и разпродават бъдещето на страната.

Тя коментира и все още вакантния пост на областен управител. Хасково е последният областен град без титуляр, длъжността се изпълнява временно от Кадир Исов. „Явно вървят тежки пазарлъци между БСП и ДПС. Но е проява на абсолютна безотговорност една стратегическа област на две граници, като Хасково, да е без титуляр. Особено при сегашните кризи с блокадата на границата, както и задълбочаващите се проблеми с бежанците“, допълни Узунова.

Потърсен за коментар депутатът и областен лидер на ДПС Мехмед Атаман отхвърли всякакви обвинения за продажба на постове. „Ние имаме само две назначения – на Земеделието Танер Емин и зам.-областният и временен губернатор Кадир Исов. Сменен е и шефът на ВИК. Други смени няма“, каза Атаман. Той допълни, че начело на държавните структури в областта все още са кадри на ГЕРБ, така че ако някой е искал рушвет за спечелване на конкурс, да се търси сред тях.

„Ние сме внимателни с назначенията, не сме като ГЕРБ, които назначаваха калинки“.

Атаман нямал информация кой ще е областен управител. Не знаел и кой ще бъде назначен за шеф на Социалната дирекция на мястото на Грета Иванова, каквито слухове тръгнаха пред дни. „Социалните са в квотата на БСП“, призна Атаман. Той допълни, че всяка кандидатура се коментира и съгласува с БСП.

Тодор Кръшков

Мехмед Атаман
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини