От х:

Днес в x:

Исов областен от днес, Атаман прецакан

15.07.2013 г.: Исов обявява, че няма вариант да стане някога областен


Кадир Исов официално е областен управител на Хасково с решение на Министерския съвет. Новият губернатор още не е получил заповедта, но вече е запознат с нея. След получаването на депешата той ще промени статута си от временно изпълняващ длъжността и ще освободи щата на зам.-областен, който заемаше от 15 юли 2013 година. Така близо 9 месеца след парламентарните избори, Хасково най-накрая се сдоби с постоянен губернатор, последен от цялата страна.
Според очакванията постът зае човек на ДПС. Изборът обаче е изненада на фона на предварителните разчети. За поста бе спряган областният лидер на Движението и настоящ депутат Мехмед Атаман. На въпроса как се е стигнало до такова драстично нарушаване на партийната дисциплина и изместване на шефа, Исов сдържано отговори, че самият Атаман е съгласен, а вероятно той, Исов, е одобрен, защото е премерен човек и приемлива фигура за всички. Приел тежката отговорност след няколко дневно обмисляне.

При встъпването в длъжността зам.-областен и вр.и.д. Исов категорично отхвърли варианта някога да стане областен управител на Хасково с думите „всеки трябва да си знае мястото“. Впоследствие обаче бил поласкан от доверието, оказвано му от правителството. Както и от умерената и позитивна реакция на хасковлии към работата и личността му. Макар че, уточни Исов, хората не знаят колко присърце приема проблемите им Мехмед Атаман. Тогава биха го оценили по достойнство.

За поста областен управител многократно бе спряган и заместник-кметът на Хасково Минко Ангелов. Няколко пъти дори бе „назначаван“ за губернатор в някои медии. Самият Ангелов пък през есента на миналата година бе уверен в назначението си и смяташе, че парафирането на заповедта му е въпрос на „ден два“.

Днешното назначение на Кадир Исов като официален губернатор означава, че един от щатовете за заместник остава вакантен. Засега обаче няма да се търси нов човек, освен вече назначения БСП лидер Иван Станчев. Ако имало нужда, тогава ще се търси втори помощник.

Кадир Исов е роден на 23.10.1973 година. Завършил е „Стопанско управление и администрация“ в УНСС. Трудовата му биография включва успешна работа в Разплащателната агенция. Там е шеф на отдел „Технически инспекторат“ за областите Хасково и Стара Загора. Преди това две години работи в КНСБ.

Г. Христов

Потвърди го през септември при назначаването на Иван Станчев за колега помощник
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини