От х:

Днес в x:

В съда: Лафка работи без лиценз за хазартна дейност

Веригата павилиони Лафка няма и никога не е имала лиценз за извършване на хазартна дейност. Това става ясно от протокола от заседанието на хасковския административен съд, където се разглежда искането на областния управител Добри Беливанов. Губернаторът настоява магистратите да отменят последните промени в Наредба на Общинския съвет в Димитровград, с които се забранява хазарта на открито.

В залата на съда се явява адвокат С.А., пълномощник на “Табак Маркет”, дружеството собственик на веригата.

От думите му става ясно, че дружеството никога не е получавало лиценз за извършване на хазартна дейност, защото не се занимава с такава дейност. По делото юристът представя лицензите на “Национална лотария” ООД и “Ню геймс” ООД. По закон лицензите обаче не могат да се преотстъпват.

Представителят на Общинския съвет – адвокат Тодор Ташев възразява, че според договора с “Табак Маркет” наемателят на общински терен няма право да го преостъпва на трети лица. Внушението е, че ако Лафка върти хазарт от свое име, нарушава закона, защото няма лиценз, а ако го прави от името на друга компания, нарушава договора с общината.

Дефиницията за хазартна дейност е формулирана кратко, точно и ясно в Закона за хазарта. Тя гласи: “Чл. 2. (1) Хазарт е всяка игра на случайността, в която има залог и може да сеполучи печалба или да се загуби залогът.”

Тодор Ташев настоява още да се представят декларациите за конфликт на интереси на юристите, изготвили заповедта за спиране на решението на ОбС-Димитровград, на областния управител и на заместниците му. Съдът обаче отхвърля искането.

Целият протокол от съдебното заседание можете да прочетете тук.

Следващото заседание по делото е на 10 юни.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    60
    609740
    77 0
    17:02, 18 май 2015
    "Национална лотария" е 1 000 000 пъти чист хазарт. Така както е хазарт и рулетката. Залагаш /купуваш си билетчето/, търкаш /или хвърляш зара на рулетката/ и или печелиш или губиш. Срам за Беливанов, който стана проводник на тъмните сили. Още по-голям срам за кмета Г. Иванов, който разгони истинските вестникопродавци и ни насади с Лафка за 25 години напред. Боже, накажи виновните!
    • Лу
      Луд
      31 -2
      21:37, 18 май 2015
      Национална лотария не е хазарт, а стръв за балъци, дето имат излишни парички да ги дават на Пеевски. Не знам откъде се взеха толкова много слабоумници в тая държава?!?
  • 2
    По
    Порчо
    65 -1
    17:19, 18 май 2015
    Дреме му на бай ти Гьорги Кметя. Той си опъна комисионните, а сега ако щат и да ги затворят. Както казваше Никола Рударов - Битият-бит, еб...ят-еб...н! Но ние него си го знаем.
    Тук е по-интересна позицията на областния, който всъщност е лице на управляващата коалиция, а изведнъж се застъпва за престъпния бизнес на ДПС. Което води до извода, че всъщност мафията не е от никоя партия. Само разни "фамилии" си сменят шапките и си правят услуги на гърба на многострадалния и все по-намаляващ български народ. А той, народът е носител на държавността на държавата България и ако изчезна, с него изчезват и те, мръсните, долни и продажни копелета, кой знае защо наричащи се политици!
  • 3
    Да
    ДАСКАЛ ТОНЧУ
    31 -3
    20:22, 18 май 2015
    Лафка е на цъганет от дпс и гулямто сюне дилян.
  • 4
    12
    123
    11 0
    11:40, 19 май 2015
    Е как може такова нещо, да радвивават такава мащабна хазартна дейност без лиценз?! И отзелно нарущават закона като продават на непълнолетни цигари и лотарийни билети. махайте ги от храда тези мошеници. Имаме си наши фирми за вестници.
  • 5
    Ти
    Тихо
    0 0
    14:29, 19 май 2015
    Е , какво като работи ?

Още новини

Последни новини