От х:

Днес в x:

14 °C

Мениджър на „Лафка” в Хасково: На 20 март всички ще си получат парите

  „Предстои инвентаризация на всички павилиони „Лафка” до 15 март в цялата страна, а на 20 март всеки един ще си си получи заработката за февруари плюс внесения депозит”. Това заяви мениджърът търговска мрежа на веригата на среща с франчайз партньори в Хасково.

  Повод за срещата бе внезапното затваряне на павилионите тази нощ. Идвайки на работа сутринта, работещите видели, че вратите са пломбирани, а на обектите бяха залепени съобщения за запечатването. Последва недоволство от страна на работещите, предимно франчайз партньори, които стопанисват 28 павилиона от всички 34 в Хасково.

  Работещите се възмущаваха, че обектите им са запечатани без официално предупреждение, а в павилионите им останали лични вещи и документи за фирмите, и нямат достъп до тях. Освен това те се опасяваха, че няма да си получат заработката за месеца, а така също смятат, че ще загубят по 1500 лева, плащани за всеки павилион за депозит. Притесняваха се още, че е възможно да им бъдат надписани стоки, за които да им бъдат търсени неправомерно пари.

  Днес следобед търговците изложиха опасенията си по време на емоционална среща с представителя на веригата, който отказа да се представи. Двете страни се разбраха да се отворят спешно два обекта, в които има оставени важни вещи. Франчайз партньорите отказаха да подпишат предоставените им споразумения за прекратяване на договорите. „Как така ще ги подпишем, без да са ни платили”, заяви Марияна Маринова, стопанисваща павилион.

  Търговците обаче бяха успокоетни словесно, че няма да има ощетени и всеки един ще си вземе парите. От „Лафка Маркет” заявиха още, че утре ще бъде изготвен график за инвентаризация, за която всеки търговец ще бъде уведомен с мейл, обаждане и смс.

  Франчайз партньорите обаче бяха категорични, че не вярват на думи и се консултираха с адвокат. Освен това заявиха, че затварянето на павилионите автоматично праща около 60 души от Хасково на борсата, тъй като остават без работа.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (18)

  • 1
   Ощ
   Ощетена
   73 -17
   21:16, 23 фев 2020
   А заради тези лафки колко хора останаха без работа тука 60 човека които знаеха за кого работят седнали да се оплакват
   • АТ
    А ти
    22 -14
    08:38, 24 фев 2020
    за кого работиш лигло?Какво са ти виновни обикновени хора,които са си вадели хляба с труд?
   • Ла
    лафкаджии
    13 -11
    11:11, 24 фев 2020
    Тези обикновени хора сега са с двата крака, заради алчността си.
  • 2
   11
   111
   73 -4
   21:52, 23 фев 2020
   Нито една стотинка не съм оставил в лавка
  • 3
   Ку
   ***
   11 -11
   22:27, 23 фев 2020
   За боли ме
  • 4
   Фу
   Футболиер
   54 -1
   23:40, 23 фев 2020
   Този мениджър голяма работа даже не се и представил ... толкова високо вирнал носа нагла работа и не подоисвайте нищо търсете добри адвокати и ги съдете ... Малка е надеждата да се получи нещо, но действайте ...
   • Ки
    Кирева
    33 -3
    08:57, 24 фев 2020
    А какво ще кажете за "голямата работа мениджър"д-р Близнаков,а? Гледахте ли снощи по Нова?Ако не сте гледайте продължението другата неделя. Май крадецът си остава крадец и в Хасково и в София?
   • Гю
    Гюро
    1 0
    21:27, 27 фев 2020
    Този мениджър има визия на гардероб, и на размери и на интелект. Или на чилингирин.
    Добри хора, не му се връзвайте, ами чрез съда си търсете интересите. Този пустиняк ви е говорил за 20.март, но каза ли ви коя година? Подписа ли Ви се под някаква гаранция?
  • 5
   Ку
   Курс Босилек
   42 -9
   05:24, 24 фев 2020
   - Бате Бойко где така ?
   - Да лижа мустака на Херо Мустафа !
   • Бо
    Бойко
    4 -16
    11:13, 24 фев 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 6
   Ст
   Стоименов
   28 -1
   09:18, 24 фев 2020
   Започнаха с Божков, сега Пеевски, да видим как ще свърши преразпределението на пазара...
  • 7
   11
   11111
   16 -1
   10:35, 24 фев 2020
   Договорът за франчайзинг и самият франчайзинг като правен институт не са законово уредени и като понятия в българското законодателство.Изрична уредба договорът за франчайз в българския Търговски закон липсва, от което следва, че не съществуват ограничения за обектите и субектите по такъв договор, или че същия може да бъде обвързан по силата на международното частно право от търговското право на страната на франчайзодателя. Обичайно на франчайзинг се предоставя известна търговска марка, може и по силата на тайна клауза в този договор.Абе франчайз партньори на ШИШИ.Вие горите но не ТОЙ. ЖАЛКО
  • 8
   Ма
   мари
   9 -1
   14:00, 24 фев 2020
   Що за простотии да се правят срещи по градинки и паркове.Този нахакано намусен мениджър не можа ли да подсигури помещение та хората да са по-спокойни.Тъпа българска работа.
  • 9
   11
   11111
   7 0
   15:07, 24 фев 2020
   градинков бизнес. проверете си договорите за франчаиз и направете групов иск за нанесени загуби.не може някой си да ти запечата обекта след като си инвестирал в него.отворете ги продавайте всичко друго освен вестници и билетчета.ако ви арестуват подайте жалба срещу бившия ви франчайз работодател докато е време щото се чува за фалит.
   • Go
    Godt
    3 -1
    23:26, 24 фев 2020
    Точно така! Само дето и да имаш някой лев, ако си бил роб си оставаш такъв до следващия тираж. И на лизинг, и на франчайз ще ги прекарат всичките. Така е в бегето.
  • 10
   Ха
   Ха
   1 0
   06:48, 25 фев 2020
   Обещания.....кой ли вярва...😡
  • 11
   На
   На 20 март
   0 -1
   14:37, 25 фев 2020
   Тати каза че ще ми купи колело,ама друг път.
  • 12
   Ед
   Една от тях
   0 0
   20:43, 25 мар 2020
   Винаги са били коректни,няма да ощетят хората!За 6г.във фирмата позволете ми да знам това

  Хороскоп за 31.03.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  В добро настроение ще преминете през днешния ден, вслушвайки се във всичко, което има отношение към вас. Енергично ще се включите в задачите си, в стремежа си да ги приключите навреме и с желаните резултати. Среща с приятели, някои от които ще превърнете в свои бизнес-партньори.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Подтиквани от смели решения ще пристъпите към изпълнение на плановете, без да търсите нечие мнение. Пазете се от преумора, в желанието си да свършите повече работа може да навредите на здравето си. Част от вас ще потърсят ново поприще, с което ще трябва да доказват уменията си отново.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Проявете толерантност към колегите за да си осигурите подходяща работна атмосфера. Много е важно да сте съзидателни, дарявайки топлина и разбиране. Вечерта някои от вас ги очаква приятна изненада свързана с близък човек. Позитивните ви очаквания напълно ще се оправдаят.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Творчески порив събужда у вас желание да работите по осъществяване на скритите си желания. Старанието ви да сте полезни на околните е впечатляващо. Чест ви прави факта, че не изтъквате направеното и продължавате да се грижите според възможностите си. Денят ви ще е ползотворен и интересен от към лични контакти.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Отстоявайте твърдо позициите си и не допускайте вмешателство в личните ви планове. Възможно е да получите новина, която ще ви подейства като стимулатор да работите още по-усърдно. Въздържайте се от семейни спорове, дори да мислите, че сте прави. Силно се нуждаете от оздравителни процедури свързани с изчистване на организма ви. Направете нещо в тази посока.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Въпроси от делови характер ще изместят посоката на притесненията ви днес. Запазете спокойствие, така ще работите по-пълноценно и ще свършите повече. Не си позволявайте да давате мнение по въпроси, които не ви засягат, но засягат други хора. В желанието си да сте полезни ще нараните някой, за което няма да ви прости.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще се включите във времето и навреме ще приключите започната задача, още повече, че имате финансова изгода от това. Загрижеността ви за здравето на близък човек ще ви накара да потърсите и друго компетентно мнение, с което бихте добили реална представа за нещата. Мислете позитивно.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Занимават ви професионалните ви дела и не мислите за почивка, но е важно да отделите време и за отпускане. Никой не ви притеснява, по-скоро вие сами стимулирате работоспособността си. Запазете я за следващите дни, когато действително трябва да действате безотказно.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Нова възможност за професионална реализация или пък началото на интимна връзка, ще вълнуват повечето от представителните на зодията. Денят е начало на промени в живота ви и ако днес може да не са така осезаеми, то в близките дни ще чувствате все по-силно ефекта им. Налага се да вземете конкретно решение по отдавна вълнуващ ви въпрос.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Пониженията тонус се отразява на здравето и общителността ви. Работете за укрепване на духа и имунитета си. Вземайте допълнително витамини, хранете се здравословно и мислете позитивно. Благодарете за всичко, което имате и ще се почувствате по-добре. За някои от вас денят е свързан с пътувания и срещи.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се опитате да наваксате изоставането си от предишните дни. Отнася се за работата ви. Това ще ви донесе спокойствие и увереност, така че, ако все още не сте започнали – действайте. Интимните връзки ще се задълбочават. Интересът към вас е по-засилен от всякога и не бива да го проигравате.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Имате добри намерения, но е нужно да потърсите съдействието на хора, които биха ви помогнали. Давате си сметка, че не всички са на нивото, което сте достигнали и ще срещнете трудности в разбирането на идеите ви. Някои ще посрещат гости и ще са ангажирани със семейни задължения.
  31 мар 2020
  Последни новини