От х:

Днес в x:

17 °C

Мениджър на „Лафка” в Хасково: На 20 март всички ще си получат парите

  „Предстои инвентаризация на всички павилиони „Лафка” до 15 март в цялата страна, а на 20 март всеки един ще си си получи заработката за февруари плюс внесения депозит”. Това заяви мениджърът търговска мрежа на веригата на среща с франчайз партньори в Хасково.

  Повод за срещата бе внезапното затваряне на павилионите тази нощ. Идвайки на работа сутринта, работещите видели, че вратите са пломбирани, а на обектите бяха залепени съобщения за запечатването. Последва недоволство от страна на работещите, предимно франчайз партньори, които стопанисват 28 павилиона от всички 34 в Хасково.

  Работещите се възмущаваха, че обектите им са запечатани без официално предупреждение, а в павилионите им останали лични вещи и документи за фирмите, и нямат достъп до тях. Освен това те се опасяваха, че няма да си получат заработката за месеца, а така също смятат, че ще загубят по 1500 лева, плащани за всеки павилион за депозит. Притесняваха се още, че е възможно да им бъдат надписани стоки, за които да им бъдат търсени неправомерно пари.

  Днес следобед търговците изложиха опасенията си по време на емоционална среща с представителя на веригата, който отказа да се представи. Двете страни се разбраха да се отворят спешно два обекта, в които има оставени важни вещи. Франчайз партньорите отказаха да подпишат предоставените им споразумения за прекратяване на договорите. „Как така ще ги подпишем, без да са ни платили”, заяви Марияна Маринова, стопанисваща павилион.

  Търговците обаче бяха успокоетни словесно, че няма да има ощетени и всеки един ще си вземе парите. От „Лафка Маркет” заявиха още, че утре ще бъде изготвен график за инвентаризация, за която всеки търговец ще бъде уведомен с мейл, обаждане и смс.

  Франчайз партньорите обаче бяха категорични, че не вярват на думи и се консултираха с адвокат. Освен това заявиха, че затварянето на павилионите автоматично праща около 60 души от Хасково на борсата, тъй като остават без работа.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (18)

  • 1
   Ощ
   Ощетена
   73 -17
   21:16, 23 фев 2020
   А заради тези лафки колко хора останаха без работа тука 60 човека които знаеха за кого работят седнали да се оплакват
   • АТ
    А ти
    22 -14
    08:38, 24 фев 2020
    за кого работиш лигло?Какво са ти виновни обикновени хора,които са си вадели хляба с труд?
   • Ла
    лафкаджии
    13 -11
    11:11, 24 фев 2020
    Тези обикновени хора сега са с двата крака, заради алчността си.
  • 2
   11
   111
   73 -4
   21:52, 23 фев 2020
   Нито една стотинка не съм оставил в лавка
  • 3
   Ку
   ***
   11 -11
   22:27, 23 фев 2020
   За боли ме
  • 4
   Фу
   Футболиер
   54 -1
   23:40, 23 фев 2020
   Този мениджър голяма работа даже не се и представил ... толкова високо вирнал носа нагла работа и не подоисвайте нищо търсете добри адвокати и ги съдете ... Малка е надеждата да се получи нещо, но действайте ...
   • Ки
    Кирева
    33 -3
    08:57, 24 фев 2020
    А какво ще кажете за "голямата работа мениджър"д-р Близнаков,а? Гледахте ли снощи по Нова?Ако не сте гледайте продължението другата неделя. Май крадецът си остава крадец и в Хасково и в София?
   • Гю
    Гюро
    1 0
    21:27, 27 фев 2020
    Този мениджър има визия на гардероб, и на размери и на интелект. Или на чилингирин.
    Добри хора, не му се връзвайте, ами чрез съда си търсете интересите. Този пустиняк ви е говорил за 20.март, но каза ли ви коя година? Подписа ли Ви се под някаква гаранция?
  • 5
   Ку
   Курс Босилек
   42 -9
   05:24, 24 фев 2020
   - Бате Бойко где така ?
   - Да лижа мустака на Херо Мустафа !
   • Бо
    Бойко
    4 -16
    11:13, 24 фев 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 6
   Ст
   Стоименов
   28 -1
   09:18, 24 фев 2020
   Започнаха с Божков, сега Пеевски, да видим как ще свърши преразпределението на пазара...
  • 7
   11
   11111
   16 -1
   10:35, 24 фев 2020
   Договорът за франчайзинг и самият франчайзинг като правен институт не са законово уредени и като понятия в българското законодателство.Изрична уредба договорът за франчайз в българския Търговски закон липсва, от което следва, че не съществуват ограничения за обектите и субектите по такъв договор, или че същия може да бъде обвързан по силата на международното частно право от търговското право на страната на франчайзодателя. Обичайно на франчайзинг се предоставя известна търговска марка, може и по силата на тайна клауза в този договор.Абе франчайз партньори на ШИШИ.Вие горите но не ТОЙ. ЖАЛКО
  • 8
   Ма
   мари
   9 -1
   14:00, 24 фев 2020
   Що за простотии да се правят срещи по градинки и паркове.Този нахакано намусен мениджър не можа ли да подсигури помещение та хората да са по-спокойни.Тъпа българска работа.
  • 9
   11
   11111
   7 0
   15:07, 24 фев 2020
   градинков бизнес. проверете си договорите за франчаиз и направете групов иск за нанесени загуби.не може някой си да ти запечата обекта след като си инвестирал в него.отворете ги продавайте всичко друго освен вестници и билетчета.ако ви арестуват подайте жалба срещу бившия ви франчайз работодател докато е време щото се чува за фалит.
   • Go
    Godt
    3 -1
    23:26, 24 фев 2020
    Точно така! Само дето и да имаш някой лев, ако си бил роб си оставаш такъв до следващия тираж. И на лизинг, и на франчайз ще ги прекарат всичките. Така е в бегето.
  • 10
   Ха
   Ха
   1 0
   06:48, 25 фев 2020
   Обещания.....кой ли вярва...😡
  • 11
   На
   На 20 март
   0 -1
   14:37, 25 фев 2020
   Тати каза че ще ми купи колело,ама друг път.
  • 12
   Ед
   Една от тях
   0 0
   20:43, 25 мар 2020
   Винаги са били коректни,няма да ощетят хората!За 6г.във фирмата позволете ми да знам това

  Хороскоп за 12.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес ще се погрижите за собственото си спокойствие, осигурявайки си повече тишина и време за размисъл. Има върху какво да мислите, работата, семейството, приятелите и многото си несвършени задачи. Някой, който отдавна ви привлича ще скъси разстоянието по между ви. С общи действия отношенията ви ще се развият в желаната от вас посока.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Осъществявате значителен напредък днес благодарение на неуморните си действия в избраната от вас посока. Радвате се на одобрението на всички около себе си, което допълнително ви стимулира да действате в същия дух. Постарайте се да не пренебрегвате личните си ангажименти за сметка на професионалните и по-специално времето, което отделяте за любимия човек.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Силните ви прояви днес ще предизвикат промени около вас. Най-изразени ще бъдат в личен пран. Водени от разбирането си за нещата, ще сложите край на онези, които ви пречат да се чувствате истински и ще вземете решения, променящи в известна степен обичайните ви занимания. Бъдете толерантни и ще ви бъде по-лесно в отношенията с околните.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Избягвайте споровете, дори и да считате, че сте прави. Спокойствието днес ви е по-важно, отколкото изява на красноречието и интелекта ви. Носете багажа си тихо и се съсредоточете към собствените си търсения и потребности. Скоро ще получите дарове, за които трябва да сте подготвени.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Прекарвате по-голяма част от времето си в дребни задачи по дома. Това са все неща, които от отдавна отлагате да свършите. Крайно време е да довършите онова, което сте започнали. Ако не днес, то утре със сигурност ще имате възможност. Добре е да помислите и за бъдещо начинание, което планирате.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С удоволствие ще се заемете с нещата, които ви носят настроение. Срещи, приятелски събирания, родители, деца са част от вълненията ви за днес. Търпеливо и с такт ще насочвате събитията така, щото всички да се чувстват добре. Това го можете и е добре да се замислите дали не е част от мисията ви на тази земя.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Предпочитате да прекарате този ден сред близките си, заети с нещо, което ще ви помогне да се разтоварите. Въпреки това обаче е твърде възможно този ден да ви поднесе различни изненади, които ще наложат промени в плановете ви. Не се учудвайте ако в крайна сметка прекарате по-голяма част от деня извън дома си. Няма съмнение обаче че ще се забавлявате добре.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Планирате много задачи за днес и от вас зависи на кои от тях ще дадете преднина. Не позволявайте настроението ви да зависи от нечие благоволение към вас, както и не разпилявайте силите си да влизате в ненужни спорове. Добре ще ви се отрази времето сред природата или в компанията на любима книга.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Интересен и динамичен ден. Благоразположението ви към ваши близки ви кара да се чувствате отлично. Започната на шега авантюра, ще прерасне в дълготрайна, сериозна връзка. От вас зависи дали ще приемете или не интересно предложение. Бъдете уверени в успеха си и със сигурност ще го постигнете.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  И в работата, пък и извън нея, вие днес определено сте човекът - оркестър. Енергията ви изцяло ще бъде насочена както към служебните ангажименти, така и към дома. И вечерта с основание ще може да се поздравите за свършеното. Вниманието на любимите ви хора ще направи удовлетворението ви пълно.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Стари задължения ще ви напомнят за себе си, създавайки у вас отегчение и досада. С повече търпение ще я свършите и ще ви остане време за по-интересни занимания. Нуждаете се от повече спокойствие около себе си, за да чуете шепота на сърцето си и да помислите за бъдещето си.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Голяма част от вас ще са заети с лични дела днес. Справяте се успешно с въпрос, който не сте планирали. Притеснявате се излишно за възникнала ситуация. Имайте търпение и нещата ще се разрешат във ваша полза. Приятел се нуждае от личен съвет, отнесете се сериозно към ситуацията и проявете разбиране.
  12 юли 2020

  Случаен виц

  Последни новини