От х:

Днес в x:

Автокрадците удариха пак, полицията на крак

Опел, разбит и ограбен миналата седмица в "Орфей"

Бандата автокрадци, която върлува из Хасково повече от месец, удари отново и разби и ограби два автомобила снощи. Първо е било атакувано „Рено Еспейс“, паркирано на ул. „Кратово“. След като разбили задното стъкло на колата, апашите задигнали CD. След успешния удар бандитите налетели на друго рено, паркирано на ул. „Драгоман“. Разбили стъклото на задната лява врата и откраднали мобилен телефон.

Миналата седмица бандата удари квартал „Орфей“ и разби две коли пред блок 2. И двата автомобила бяха опели. Начинът на проникване е сходен, задигнатите вещи – също.

По миналата седмица пък бяха ограбени 5 автомобила в хасковския квартал „Червена стена“. От тях също е задигната електроника.

Заловени все още няма.

Според официалната информация от областната дирекция на МВР заявените кражби от МПС за месеца само за Хасково са 20. Криминалистите са мобилизирани и работят денонощно за разкриване на бандата, уверяват от пресцентъра на МВР в Хасково. Това била и приоритетната задача на РПУ в областния град. Проверени са всички лица от криминалния контингент, преровени са и заложните къщи. Засега никаква следа. Това навежда на мисълта, че става дума за гастрольори, които пласират откраднатото в други градове. Затова са проверени и криминално проявени лица от районите на съседни на Хасково полицейски управления, но отново без резултат.

Зададена е нова схема на нощните патрули из града. Надеждата на полицаите е да успеят да спипат апашите на местопрестъплението.

При нито една от 20-те кражби не е имало очевидец или свидетел. Това затруднява неимоверно разкриването на бандата.

От полицията апелират към всички граждани, които са видели или имат информация за автокражбите през последния месец, да се обадят на тел. 112 или в най-близкото управление на МВР при гарантирана анонимност.

Тодор Кръшков

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини