От х:

Днес в x:

Пожарите потушени, небрежност запалила гората край Рогозиново

Големите пожари, които вчера лумнаха в областта, са потушeни, но дежурни екипи следят да не избухнат с нова сила. Най-късно снощи бе ограничен горският пожар край харманлийското село Рогозиново, поради труднодостъпния пресечен терен. Огнеборците са били подпомогнати от служители на горското, на МВР, общината и доброволци.

Предстои комисия да влезе в изгорелите площи и да опише щетите. По предварителна информация са изгорели около 500 дка борова гора.

Другите две големи огнища – край Симеоновград и Горно Войводино бяха локализирани по-рано вчера.

Специална благодарност на полицията и общината в Харманли за мощната подкрепа при овладяването на пожара край Розогозиново изказва шефът на областната противопожарна служба комисар Николай Вълчев. "Ако не бяха полицаите, трудно бихме се справили. Момчетата се включиха с много енергия и себеотрицание и помощта им бе неоценима", заяви Вълчев. Той допълни, че пожарът не е умишлен, пламъците не са тръгнали от самата гора, а от близко лозе. "Вероятно става дума за небрежност", допълни шефът на пожарната.

Днес дежурните екипи ще бдят край димящите гори, защото все още има опасност огънят да тръгне отново. За днес е обявен червен код за Старозагорска и Хасковска област за опасност от пожари. Очаква се и усилване на вятъра, който е главният виновник за ново разпалване на огнищата.

Тодор Кръшков



Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини