От х:

Днес в x:

Викат пожарната да гони стършели

Екип огнеборци е бил изпратен в тополовградското село Княжево заради стършелово гнездо, съобщават от областната служба в Хасково. Сигналът от живеещите на ул. „Мул“ е бил подаден в 18.31 часа вчера.

Не са редки случаите, когато огнеборци се викат заради котка на дърво или домашен любимец, попаднал в шахта. Заключена врата на жилище също е повод за сигнал за помощ към пожарникарите.

За щастие, вчера не е имало сериозни огнени инциденти. Повечето сигнали са били за горящи сухи треви.

От пожарната обаче се страхуват, че в оставащите дни на август са възможни инциденти, предимно поради ударното разчистване на пасища. Предстоят проверки от Разплащателната агенция за площи, заявени за субсидии. Това изкушава някои стопани да решат бързо проблема с огън. Често обаче това се превръща в истинско огнено бедствие, при което могат да бъдат застрашени не само гори, но и вили къщи, предупреждават от пожарната. Оттам напомнят, че санкциите при умишлено запалване са до 2 000 лева, а при нанесени щети случаят се поема от разследващите органи, като при доказана вина може да се стигне и до лишаване от свобода. Ако стопанин е причинил пожар докато разчиства пасища той няма да получи и субсидиите от разплащателната агенция.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини