От х:

Днес в x:

ВиК разкопа двор с домати заради спукана тръба

ВиК разкопа двора на хасковлия, за да отстрани авария, заради която половин Хасково е на сухо от тази сутрин. За спукания главен водопровод сигнализирал собственикът на дворчето на ул. „Дружба“ 11 още вчера. От водното дружество огледали мястото и установили, че тръбата ф250 минава под двора, до лехите с домати.

Днес се наложи да се отреже и асмата на човека, защото бе необходим багер, който пък бе по висок от гроздовете. В употреба влезе ъглошлайф, с който бяха отрязани тръбите на асмата от единия й край и тя бе повдигната, колкото да мине машината.

„Правим го със съгласието на собственика. Казва се Фильо“, обясниха работниците. Фильо се оказа таксиметров шофьор, който тъкмо се качваше в жълтата си кола. Той отказа да коментира ситуацията със собствения си двор и даде газ с обяснението, че трябва да работи.

„Тръбата минава под бивша улица. После човекът е купил от общината мястото и си е заградил двор. Така на практика сега се оказва, че водопроводът минава под него. Не е единствен случай, има и под къщи“, разказаха работници от ВиК.

След като багерът навлезе в двора, работата потръгна. Изкопът бе разширен и се откри спуканата тръба. Майсторите са на мнение,че още тази вечер ще пуснат водата. При спирането й тази сутрин половината град, предимно в централната част, остана на сухо.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини