От х:

Днес в x:

Кадир Исов: Областен съм временно, чака се титуляр

Нанев (вдясно) сдава властта на Исов

„Нека да изясним – аз съм заместник-областен управител на Хасковска област, по решение на Министерския съвет. Със заповед на премиера Пламен Орешарски съм назначен за временно изпълняващ длъжността до назначаването на титуляр“.

С тези думи временният губернатор на Хасково Кадир Исов разсея неяснотите около съобщението в правителствения сайт от петък. Според него излизаше, че Исов досега е бил заместник, а от петък вече е изпълняващ длъжността губернатор.

„Ще има титуляр, но откровено ви казвам, не знам кой ще бъде той. Аз бях едната от двете номинации на ДПС за заместници на областния управител. Другият беше Мехмед Лятиф от Минерални бани“, допълни Исов.

Днес той пое длъжността от досегашния изпълняващ Николай Нанев. „Проведохме оперативка с екипа на областната администрация, запознахме го с текущите задачи, предстоящите срещи и проблеми“, заяви Нанев. Той допълни, че Кадир Исов поема администрацията в тежък момент, най-сериозни са предизвикателствата около забавянето с около 2 месеца на реконструкцията на ГКПП Капитан Андреево“.

Новият временен губернатор Кадир Исов е 40-годишен, семеен, с две деца. Живее в Хасково, но е отраснал в Северна България. Завършил е строителен техникум в Севлиево, по-късно УНСС. Има магистърска степен по управление и администрация. От 2006 година работи в Разплащателната агенция в Хасково, а от 2007 е началник на отдел „Технически инспекторат“ в Държавен фонд „Земеделие“. От 2011 година е шеф на общинската организация на ДПС в Хасково.

От своя страна досегашният губернатор Николай Нанев заяви, че още не знае с какво ще се занимава след излизането от областната администрация. Той отхвърли слуховете, че му е предложен заместник-кметски пост от градоначалника Георги Иванов. „Не сме обсъждали с кмета такъв вариант“, допълни Нанев.

Тодор Кръшков

Временният губернатор на Хасково Кадир Исов
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини