От х:

Днес в x:

Назначиха строителен инженер за главен архитект на общината

Началничката на отдел “Архитектура, градоустройство и кадастър” в дирекцията по архитектура Тоня Маркова е назначена за временно изпълняващ длъжността “главен архитект” на община Хасково. Припомняме, че титулярът арх. Деляна Панайотова е в болничен вече втора седмица.

Тоня Маркова е строителен инженер. Тя зае поста си преди два месеца след спечелен конкурс. Дотогава бе външен човек за общинската администрация. Началник на този отдел преди нея бе Юлияна Ангелова.

Според юристи назначаването на инженер за главен архитект не е в нарушение на закона, макар да е малко странно. Според местни архитекти пък това е напълно допустимо, ако е временно, какъвто е случаят.

От общинската администрация уточниха, че кметът със своя заповед е назначил Тоня Маркова за изпълняващ длъжността “главен архитект” за срок от един месец или до завръщането на титуляра. Назначението се наложило поради продължителното отсъствие на Деляна Панайотова, а имало документи и преписки, които трябвало да се придвижват в срок.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    Go
    gost
    23 -13
    15:57, 28 юни 2018
    От къдя на къдя след кат не е архитект, уа?
    • Ме
      Местен
      30 -9
      15:59, 28 юни 2018
      Махат една пионка , за да я заместят с друга. Класика от ГЕРБ :/
  • 2
    58
    585
    18 -3
    16:31, 28 юни 2018
    Кой “умник” го измислил това ... временно изпълняващ може да се назначи на свободна длъжност, в този случай се съвместяват длъжности.
    • Ум
      умник
      10 -3
      00:05, 29 юни 2018
      Разбира се,че може.Временно изпълняващ до 1 месец като е- си слагат човек от колегите.А ако е за повече от месец-назначават чужд до завръщане на титуляра
  • 3
    Ар
    Архитекта
    28 -10
    19:47, 28 юни 2018
    Много ми е интересно, как строителен инженер, който няма право да изработва ПУП и никога не е имал квалификация или допир до тази материя от един дъждовен ден да започне да одобрява ПУП-ове. Още по интересни ще са заповедите, където трябва да стои подписа на главен архитект съгласно чл. 5 от ЗУТ, да пише Главен архитект и от долу инж. Тоня Маркова. Резил кмете, резил... А да попитам не правомерно подписаните документи от новия "главен архитект" ИНЖЕНЕР Тоня Маркова, какво ги правим когато компетентните органи излязат с решение, че няма право да подписва по компетенция. Какво ще се обясни на хората, че имам разрешително, но всъщност нямат. Резил...
  • 4
    Ен
    ЕНДЕЛКО -ПЪРДЕЛКО
    17 -5
    20:51, 28 юни 2018
    Що се чудиш бе госпожа Ами то местното управление е огледален образ на това в Софията - пвсичко е с главата надолу В нашата държава не е за чудене даже и ако МЪЖ РОДИ Пази си нервите по добре няма да стане
  • 5
    Ди
    Димитрова
    21 -4
    08:24, 29 юни 2018
    Щом физкултурник и пожарникар ни управляват , а Делян Добрев е най-големият енергиен специалист всичко друго може !!!
    • Ко
      Кондьо
      1 -1
      13:00, 29 юни 2018
      По-добре от колкото ***** и лъжкиня.
  • 6
    На кмета, това му е последната длъжност в живота. След нея излиза в забвение, защото отдавна е в пенсия вече. Сега му е времето да твори невероятни глупости.
    Аз смятам, че му помага някой виш разум около него, но не знам кой е. 16 години олигархия, после престарял псевдо-Гебр кмет и Хасково е на привършване.
  • 7
    Ко
    Костова
    4 0
    12:35, 29 юни 2018

    За съжаление Бондьо си много прав.

Последни новини