От х:

Днес в x:

Кметът скочи на главния архитект: Осъдиха общината за неиздаден акт 16 на Ретросалона

„Община Хасково е осъдена на първа инстанция заради мълчаливия отказ на главния архитект Деляна Панайотова да издаде удостоверение за въвеждане в експлоатация (известен като акт 16) на ретросалона (край пътя за Димитровград). Освен това е подаден още един иск за мълчалив отказ за същото – за сградата до Пътното, до училище „Христо Смирненски“ в Хасково. За този обект няма сформирана приемателна комисия и е вероятно общината да бъде осъдена и за него“.

Това заяви пред Haskovo.net кметът Добри Беливанов. Той допълни, че заради липсата на акт 16 общината губи данъци. Освен това имало много оплаквания от фирми и граждани за забавени преписки в Архитектурата, затова тази сутрин той наредил да се извърши инвентаризация, за да се види има ли много забавени документи.

Градоначалникът припомни, че главният архитект Деляна Панайотова е в продължителни болнични от началото на юни, а днес пристигнал нов болничен лист за 26 дни. „Човек може да се разболее, но работата трябва да върви. Поканих я на разговор на 18 миналия месец, за да обсъдим положението в Архитектурата, но тя не дойде. Изпратихме и нотариална покана, пак същото“, допълни кметът.

Той отрече да има изготвена заповед за прекратяването на договора на арх. Деляна Панайтова. „Исках първо да поговорим, да видим ще се разделяме ли, ще променяме организацията на работа в дирекцията ли, още един архитект ли ще назначаваме там… Но не може работата да страда. Затова назначих Тоня Маркова за изпълняващ длъжността за един месец, каквото право ми дава законът“, обясни Добри Беливанов.

Собственик на Ретросалона край пътя за Димитровград е Павел Иванов, синът на бившия кмет Георги Иванов, а на сградата до училище „Христо Смиренски“ – Иван Петров, отговори на репортерски въпрос кметът.

Потърсена за коментар, Деляна Панайотова обясни по телефона, че няма мълчалив отказ за двата обекта. „За Ретросалона съм изпратила писмо, в което обяснявам какви пропуски има в обекта и искам отстраняването им. За другия обект, до училището, изобщо няма подадено заявление за въвеждане в експлотатация“, обясни Панайотова. Тя допълни, че там имало извършени строителни дейности, каквито липсват в строителното разрешение. „Обяснила съм и писмено, и устно какво трябва да се направи. Освен това на първия етаж на сградата е предвиден зъболекарски кабинет със скенер. Поискала съм становище от ядрената агенция, защото наблизо играят деца. Няма как да узаконя такъв обект, преди да е ясно, че е безопасен за децата“, допълни Деляна Панайотова. По думите ѝ няма забавени преписки в Архитектурата, напротив, много повече разрешения за строеж се издавали, отколкото предишните години.

Тя опроверга и думите на кмета, че е канена на разговор, както и че ѝ е изпратена нотариална покана. „Нека да я покаже. Не съм получавала такава, нито пък устна покана за разговор“, категорична бе тя.

Тя каза още, че не знае дали има съдебно решение по иска на сина на бившия кмет, защото е отдавна в болничен отпуск. „Докато бях на работа такова решение нямаше“, уточни тя.

Справка в сайта на Административен съд Хасково показа, че решението на магистратите е от 21 юни, след излизането в болничен на Деляна Панайотова. С него се разпорежда на главния архитект да се произнесе по заявлението за въвеждане в експлоатация. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от съобщаването му на страните.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (36)

  • 1
    Чи
    читател
    100 -23
    13:00, 9 юли 2018
    Проверете болничния,доколко отговаря на заболяването! Аман от евтини номера и дребни интриги на гърба на народа,в крайна сметка всичко плащаме ние.
  • 2
    Ав
    автобалон
    67 -72
    13:10, 9 юли 2018
    Добри, затова ли гласувахме за теб да вършиш работ... Виж коментара
    • Ge
      Gegov
      24 -4
      06:18, 10 юли 2018
      Да бе то и съда работи за Георги Иванов. Да не искате да кажете че е купил магистратите? Става въпрос за гнусна вендета на Антон срещу бившия кмет. И Антон,неуспелият кандидат кмет на ГЕРБ не се посвети да използва дъщеря си заради което й съсипа кариерата
  • 3
    Чи
    читател
    91 -22
    13:12, 9 юли 2018
    Всеки може да се разболее, но ако има забавяне на документи, на преписки, вината си я носи главния архитект. След като съда е решил, че има вина...да си взема шапката и да си ходи в София
    Угоди на баща си каквото можа забърка-сега -айде от където е дошла!
  • 4
    Ки
    Киро-Кирката
    89 -31
    13:16, 9 юли 2018
    Крайно време беше Беливанов да ги натисне тия уж гербаждии , които търсят само собствена облага и реваншизъм. А представете си след като на бившия кмет бавят документацията, който много добре знае как да изиска каквото и да е -предвид това че тая администрация той я е организирал знае кой какво може и защо...и та на него са замотали документи какво става с обикновенните хора. Антон Иванов жертва името на дъщеря си за да се разправя със стари врагове. Беливанов адмирации че се сети да реагираш за безобразията на "архитектката на тати"!!!
  • 5
    Чи
    читател
    70 -19
    13:17, 9 юли 2018
    А кой го принуди да я назначи? И как така акт16 точно на сина на Г.Иванов и на Ив.Петров не са издадени,стига с тези отмъщения,работете за гражданите си,независимо кой кой е и на кого е или не е човек?! И колкото и да се отричате,щото не ви върви по свирката,Беливанов е кмет на герб.
  • 6
    Ки
    Киро-Кирката
    60 -21
    13:24, 9 юли 2018
    Номерата с болничните ги знаем!В тази сфера практиката е като се "оакъш" и да излезеш в дълъг болничен за да се покриеш!С какво ви е виновен Г-н Беливанов,освен кмет, да седне и на стола на главния архитект ли?Но когато си взимате дебелите заплати не го търсите нали? Независимо кой каква отговорност заема в тази община,трябва да си носи отговорността,не да се покрива и другите да са му виновни!
  • 7
    Ге
    Георги от Узунджово
    49 -66
    13:30, 9 юли 2018
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 12
      123
      55 -21
      13:44, 9 юли 2018
      Ех,Георги от Узонджово,за балъци ли ни мислиш с тоз наивен коментар!? Проблемът е,че не си ли с герб общината не работи за теб,не забравяй всички граждани на този град сме с равни права. Кметът не реве за тези двамата, а за това че глобата трябва да я плащаме всички ние,вместо с тези пари да се направи една детска площадка например.
  • 8
    Гр
    Гражданин
    72 -24
    13:36, 9 юли 2018
    Поредната "калинка" на ГЕРБ. Некомпетентна. Трябва да й се търси отговорност за пропуснати ползи, тъй като със своите действия по неиздаване на акт 16 (удостоверение за настаняване) на завършените сгради, същата "калинка" лишава общината от своевременно получаване на данък сгради и такса смет от тези сгради. Но същата тази "калинка" не е назначена да мисли за общината, а за собствения си джоб. И да не се оправдава, че била казала, била предупредила. Съдът се е произнесъл по този случай. По-скоро кметът да се освобождава от такива некомпетентни човечета.
    • Ка
      Кака
      42 -48
      14:12, 9 юли 2018
      Айде бе!? Според мен трябва да се търси отговорно... Виж коментара
  • 9
    Гербажиите са велики,умни ,най кадърни.Интересчии са , но на заплата плюс хонорар ,рушветец и далаверка.Примери- Румен Стоянов , от НОЙ герито,оБЛАСТНИЯ,вик директора и другарите платени от Хасково НЕТ
    • Ст
      Стойчо
      4 -7
      14:08, 9 юли 2018
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 10
    Пе
    Пецата
    57 -29
    13:46, 9 юли 2018
    Г. Иванов горкия, направо да го съжали човек.Ах колко е изтормозен той нещастния.Мене ако питате на него точно това му се полага.Каквото правеше на другите, същото сега трябва да изтърпи.Щото аз съм един от потърпевшите и знам мен как ме въртеше на шиш.Само така.Стоя зад главната архитектка изцяло!Тя има моята безусловна подкрепа.Ако направим една равносметка, нека да сме честни и да си признаем със съжаление че тоя изедник истинска справедливост сигурно няма да получи.Следователно без да мрънка да изтърпи всички кални номера които сега му правят на него и да разбере как са се чуствали другите, на които тои преди е правил същите номера.Колелото се върти другари и другарки.Дошъл е неговия ред.И понеже знае още какви други мърсотии е правил да чака.И другите мръсотии най вероятно ще му се случат.Живота е такъв.Хич не желая да слушам още от какво се оплаква.Само ми се намазва на душата от кеф.Колкото повече се оплаква, толкова ми става по хубаво.Един вид си му го връщам.Бре, бре, бре изедник проклет.
    • 12
      123
      38 -20
      14:12, 9 юли 2018
      Оф,Пеца ли си,къв си,заради вашите отмъщения на дребно до тоя хал ни докарахте,смешни сте.
  • 11
    Оф
    Оф
    45 -11
    14:22, 9 юли 2018
    Човекът с отмъщенията май забравихте кой беше, а?! Георги Иванов е майсторът на отмъщенията, пък да го питаш защо и той няма да знае! Ей така, да е на неговото, а пък ако може и някой лев да изкара... къде за дарение, къде за нещо друго! Айде, да не се прави на ощипана мома, че той най- добре ги знае тия номера! Вие я по- добре направете проверка колко от санираните блокове имат акт 16, че там е друга трагедия! Ама хората си плащат данъците.
  • 12
    Пе
    Пецата
    43 -20
    14:28, 9 юли 2018
    Ама от кво е толкова ухилен този човек на снимката?Градът ли му се развива както трябва, отговорни и квалифицирани служители ли има в общината?Какво го е направило толкова щастлив?
  • 13
    Гр
    Гражданка
    27 -44
    14:28, 9 юли 2018
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Не
      не знам кой управлява, но
      32 -7
      14:31, 9 юли 2018

      сега се сещам за Кремена Цонева.Боже какво чудо беше.Помните ли я хасковлии?

  • 14
    На
    Направо недоумявам
    36 -23
    14:29, 9 юли 2018
    Направо недоумявам от мненията на Автобалон и Георги от Узунджово по-горе. Беливанов съвсем ясно намеква, че бездействието на главния архитект ще има за последствия на практика услуга на стария кмет и Джона. Вие сте разбрали, че Беливанов иска да им направи услуга. То бива интелектуален дефицит, ама...
    • Гр
      Гражданин
      36 -33
      14:37, 9 юли 2018
      Главния архитект отказва акт 16, поради пропуски в документите. Беливанов натиска да издаде тези актове, кое не разбра, ти статията чете ли я? Беливанов най-голямата ти грешка, народа вече иска само едно да ти каже - вън от общината...
    • Др
      Дрън дрън
      6 0
      15:40, 10 юли 2018
      Градски,а ти знаеш ли какво значи "мълчалив отказ"?Ако има предписания и други неща значи не е било мълчалив отказ.Обаче какво отменя тогава съда?Някой послъгва май.
  • 15
    Гр
    Гражданин
    37 -41
    14:30, 9 юли 2018
    Беливанов срам си. Ти толкова плюеше против Георги... Виж коментара
  • 16
    Бе
    Бела
    38 -31
    14:34, 9 юли 2018
    Как така отговорност от главния архитект? Тя не работи ли в общината на която Беливанов е кмет? Интересно.. А кой ще осъди Беливанов за нехайството му ? Кой с кого играе не е ясно.. Сега във Африка ли ще се чекнеш след Италия със Стаматов??
  • 17
    Дж
    Джона
    35 -32
    14:43, 9 юли 2018
    Аз разбрах едно че в училището ще има радиация и архитиктката иска гаранции за здравето на децата. А Беливанов иска да даде карт бланш на Джона и на бабата на Георги Иванов, защото тя е съдружничка на Джона, да изкарват пари на гърба на децата ни. Ами не съм съгласен с тази идея г-н кмете. Даже не знам с какви очи защитавате бившия тиранин и неговата клика изедници . Или рушвета който сте взел не ви позволява да мислите. Колко гушнахте от ретро солона и от сградата на Джона.
  • 18
    Vi
    vik
    38 -24
    14:46, 9 юли 2018
    Сега си обяснявам нежното отношение на Пеев към беливанов на последната сесия. Добри работи за Георги, Пеев обича Добри! Просто е, нали?
  • 19
    До
    Добри ретрото
    38 -36
    14:52, 9 юли 2018
    Всички обичат Добри а той обича Георги защото Георги и Джона кихат зелено а Добри зеленото не го мирише той го гуши . Супер си ей мушмурок. Голям продажник си. Узунджовеца ти би шута преди години и сега пак му се нагоди. За колко бе, човече дребно
  • 20
    Бр
    Бреей
    15 -1
    15:35, 9 юли 2018
    Със съдебно решение не може да се разпорежда, може само да се отменя. Може ли да кажете номера на делото в съда....
  • 21
    Ку
    КуКлукс.....
    34 -13
    15:43, 9 юли 2018
    Абе,между другото,къф е тоя ********* ли шалалалопатев ли е,съветник бил на беливанов някъф,по незнам ко си,цял ден кисне в едно кафене тука до театъра.И казват хубава заплата му давали?
  • 22
    Ив
    Иван
    35 -5
    17:35, 9 юли 2018
    Терена на имота до у-ще Христо Смирненски е публична общинска собственост, поне до 2010 г . Справка кадастъра. След тази дата няма решение на Общински съвет за промяна на собственоста от публична в частна, каквото е изискването на ЗОС, за да има право на продажба на терена, каквато е станало през 2013 година от Георги Иванов на Джона и тъща, сиреч на себе си. Сега Беливанов, ако милее за Общината, а дали е така, ще видим трябва да актува този имот, като общински. А Джона, тъщата, сиреч Георги Иванов да доказват, че не е.
  • 23
    Бе
    Бешчо
    21 -18
    18:13, 9 юли 2018
    Проста гербеджийка
  • 24
    Ре
    реалист
    22 -6
    21:13, 9 юли 2018
    Ако се замисли човек и бившия кмет и Джона и почти половината бивша общинска админисрация са за затвора но липсва законност за жялост. Този бившия си присвои целия град но ще дойде видовден нищо не е забравено
  • 25
    Па
    паметлив
    19 -5
    22:43, 9 юли 2018
    Днес центъра беше в тотална автомобилна блокада .някога бащата на архитектката на една сесия постави на г,иванов въпроса какво прави по този въпрос и...мина време и герб взе цялата власт и...днес пак беше блокада ...... Еми....архитекта е в болничен !
    Жалка работа бе хора .....докога ще търпим ?
  • 26
    Пр
    принцесата от Монако
    9 -7
    11:08, 10 юли 2018
    И какво трябва да направи архитектката?Да регулира движението!Ами в пиковите часове навсякъде е така!Той и кметА е усмихнат,защото знае,че и в Монако е така!
  • 27
    Ке
    кецЗ
    9 0
    16:18, 10 юли 2018
    Колко още продадени имоти ще излязат за които чичо Гошо е лапнал милиони. Няма ли прокуратура в тази страна.
  • 28
    Is
    istinata
    2 0
    11:53, 11 юли 2018
    Хора чичо -ви гошо има имоти .в целият град почнете първо от върху реката, ама по цялата дължина те са на синовете му .прости хасковлии целият град има имоти .а знаете ли те не са на него трябва да са на общината тоест на града но нали сме будали това е....ей прост народ сме.!!! И това е само едни малък процент .от това ....

Още новини

Последни новини