От х:

Днес в x:

US рейнджъри учат наши на антитероризъм

Отблъскване на заплахи във враждебна среда ще е част от тренировката на хасковските командоси

Хасковски военнослужещи от поделение 52 740 заминават в Германия за да се учат на антитероризъм. 100 бойци под командването на капитан Георги Томов ще провеждат съвместни учения с американски рейнджъри в базата Хохенфелс, където е тренировъчния център на Силите на САЩ в Германия. Базата бе традиционен полигон за тренировка на бойците от мисиите на НАТО в Афганистан. Заедно с янките и контингенти от други страни, нашите командоси ще охраняват конвои, ще прочистват къщи от терористи, ще превземат укрепени пунктове, ще тренират разпознаване и елиминиране на заплахи в зародиш.

Ученията ще продължат повече от месец. В тях ще участват десетки държави, а специално България ще е представена с две роти - от Хасково и Карлово. Заминаването е определено за след 22-ри юли, уточни началникът на хасковският гарнизон подп. Данчо Николов. Най-високопоставеният местен офицер, който отива в немско е началник щаба на гарнизона майор Николай Александров.

Подготовката на наши военни се провежда в изпълнение на Плана за съвместна българо-американска подготовка през 2013 г., което е част междуправителствено споразумение за сътрудничество между двете страни в областта на отбраната.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини