От х:

Днес в x:

Марихуаната в Хасково поскъпна 6 пъти

Търсенето на дрога вдига цената й в Хасковско. Тревата например е поскъпнала близо 6 пъти през последните години. Сега една цигара струва до 7 лв, а преди се е търгувала за около 1,50 лв. Повишаването се обяснява със скока в търсенето на тревата, смятат от Комисията за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към общината.

Тревожна статистика има и при възрастовата граница за първо пушене на трева. Вече има случаи, при които са хващани ученици на възраст 12-години с марихуана за 50 лв., купена с пари от стипендиите им.

Увеличаване експертите отчитат и при видовете синтетична дрога. Тя е в голямо разнообразие и е на достъпни цени, е обяснението за факта. Тенденцията наркотиците да се разпространяват основно около училищата остава. Анализът беше направен по повод 26 юни -Международния ден за борба със злоупотребата на с наркотици и наркотрафика.

Самият ден в Хасково ще бъде отбелязан с концерт на най- популярните в момента млади изпълнители у нас-100 кила, Маги Джанаварова и Део. Те са избрани след допитване до гимназистите в града, обясниха организаторите от общинската комисия и Превантивно-информационния център по наркотични вещества.

Концертът ще е със слоган „Дай  шанс на живота си" и започва в 17 ч. на площад "Свобода". По време на изпълненията ще се раздават брошури с информация за опасностите от употребата на дрога.

В Младежкия център ще бъдат наградени и участниците в конкурса за мултимедийна презентация по темата.



М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини