От х:

Днес в x:

В Хасково: пореден протест срещу властта

За пореден път няколко десетки граждани на Хасково се събраха на площад „Свобода”, за да изразят подкрепата си към софийските протести. От началото на местните протести в петък до тази вечер броят им не се е увеличил значително, което предизвика леко огорчение сред протестиращите и нотка на завист към съседен Димитровград. Там през последните дни се разбунтуваха стотици.

„Искаме си държавата! Политици на прехода, вървете си!”

„Национални предатели, марш оттук” бяха сред най-острите послания в плакатите. Другите представляваха цитати и послания с по-скоро философски подтекст, отколкото площадно-пропагандни агитации.

Протестът бе провокиран от небезизвестния Тоско, който премина гордо край тях с тениска с надпис БСП. „Петима души правителство не свалят”, подхвърли той през рамо.

Протестиращите обаче не му обърнаха сериозно внимание. Те коментираха последните политически събития в страната, като преобладаваше мнението, че с всеки изминал ден властта се дъни все повече.

„Освен да обявим война на Щатите”, бе едно от решенията за изход от батака в държавата, като израз на отчаяние от ситуацията и апатията на хората извън София.

„Утре ще сме повече”, изрази несломим оптимизъм един от протестиращите. Друг добави, че обиколил магазините, но никъде не открил свирки и пищялки, подходящи за протест. „Значи, някой се запасява”, заключи друг.

Тодор Кръшков

6-месечният Дамян бе най-младият протестиращ срещу властта

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини