От х:

Днес в x:

Баба Лада мачка опели и фордове в свирепо автородео

Победителят пръска публиката с шампанското на победата

Грохнала Лада 1500 с пилот Цветомир Денчев от Разград разгроми и намачка до неузнаваемост 13 опели, фордове, и други марки автомобили в днешното свирепо автородео на картинг пистата. Атракционната дисциплина бе част от 8-ия Национален събор на „Пежо клуб”, който се провежда в Хасково.

Бричките се впуснаха в надпревара на кръгово трасе край пистата. Правилата не бяха много строги – състезателите често преминаваха през вътрешния кръг, очертан с автомобилни гуми, излизаха и извън него, а по трасето след всеки манш оставаха безнадеждно закъсалите коли. Овациите на публиката събра шефът на картинг пистата Иван Бакърджиев, който яхна изтерзана поне 25-годишна тойота, която обаче показа характер и издържа почти до финала, дори се класира трета в крайното класиране. Бакърджиев първо спука радиатор при жесток удар в задницата на опел. В последния манш пък предната лява гума се спука, но Бакърджиев продължи да натиска педала на газта докрай, като изора цялата писта с джантата. След две обиколки се спука и дясната предна гума, но и това не впечатли особено Бакърджиев, който не мръдна крака си от педала. Накрая все пак тойотата се предаде – спря и отказа да тръгне повече.

Останалите състезатели се носеха по поляната – кой с отпран калник, кой с увиснала броня или паднало гърне. По трасето се въргаляха части от фарове, брони, гуми - все ненужни дреболии.

Последни на трасето останаха ладата и омачкан форд. Тенекиите на съветското возило се оказаха толкова яки, че бялата лада имаше съвсем победоносен вид на финала. Но само отпред, защото със свиреп удар отзад друг състезател бе превърнал багажника й на хармоника.

Победителят получи корона и бутилка шампанско, с което той побърза да изпръска публиката. Вторият и третият получават мобилен телефон, както и победителят.

Утре от 10 часа националният събор на „Пежо клуб” приключва със състезание по картинг.

Тодор Кръшков

Вода в радиатора на тойотата и отново на трасето
Иван Бакърджиев поздравява победителя с ладата

Някои трошки грохнаха окончателно
Бакърджиев натиска газта по джанти

Ладата изглеждаше победоносно отпред, но намачкана отзад
Верижно

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини