От х:

Днес в x:

11 °C

26-годишен дебютант стана шампион на автородеото в Хасково

    26-годишният Никола Вълчев от Хасково е шампион в автородеото в областния град. Младият мъж спечели надпреварата с лек автомобил Форд Ескорт. 33-годишната му кола оцеля в зрелищното автомобилно състезание, провело се на пригодената пистата в Източна индустриална зона. Победителят получи за награда 120 кена бира, 12 кг луканки и суджуци, осигурени от спонсори. Вълчев е дистрибутор на кисело мляко и за заяви, че за първи път участва в автородеото.

    Втори в класирането остана автомонтьорът Хари Хараланов, който се състезава с лек автомобил. На трето място е хасковлията Красимир Табаков. Първите трима получиха и спортни облекла, осигурени от хасковска фирма.

    Състезанието се провежда за 10-та поредна година и е част от програмата за Деня на Хасково. Организира се от бившият собственик и мениджър на картинг пистата Иван Бакърджиев със съдействието на община Хасково. Автородеото беше открито от кмета Добри Беливанов, който пожела успех на състезателите и безаварийно каране. В надпреварата се включиха общо 13 пилоти от Хасково, Симеоновград, Стара Загора, Бургас и София.

    В края на битките беше даден и втори шанс за състезателите, които успяха да запалят двигателите на автомобилите си, потрошени до неузнаваемост от сблъсъците помежду си.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Сл
      случаен
      13 0
      21:21, 10 сеп 2018
      мисля че момчето на второто място със синьото клио заслужаваше да е първи направи най-голямото шоу и не се пазеше и криеше като повечето но малшанс запали му се колата
    • 2
      ??
      ?????
      3 -4
      09:33, 11 сеп 2018
      ..............Добри Беливанов, който пожела успех на състезателите и безаварийно каране. ....?
      БеЗ а в а р и й н о ???
      • Dr
        drift
        5 -1
        10:12, 11 сеп 2018
        нормално да е безаварийно, втория се запали имаше авария ако не беше тя щеше да е първи..къде е проблема?
    Последни новини