От х:

Днес в x:

Фестивал на „нищо общо с изборите”, само съвпада с тях

"Букет" 2013 събра стотици нагиздени деца

Мащабен етнофестивал на детски танцови и вокални групи от областта се провежда в рамките на два дни в зала „Недялка Симеонова” на Бизнесцентъра. Участват над 60 състава от повечето общини в областта, сред които международно признати танцови формации, като хасковската „Тангра” Победителите в надпреварата получават грамоти и парични награди.

Фестивалът, наречен „Букет” 2013 се провежда за пръв път. Идеята за него е на една политическа партия, която спонтанно решила новия национален детски форум да започне своята история точно от края на март 2013-та година. Тогава бил първия кръг, вторият е сега, а третия през май. И по-конкретно, някъде около средата на май. Патрон на фестивала е един политик, който вече не е съвсем политик, а само „почетен политик”.

Това е трибуна на децата да изявят своя талант, обясни чаровна дама от оргкомитета. Не било политическо събитие, а чисто културно. Съвпадение е, че в залата имало политически плакати. „Няма нищо общо с изборите” енергично поклати глава младото момиче. Политическата партия само организирала мероприятието. И осигурявала наградите.

Иначе събитието бе мащабно и акумулира ентусиазма на стотици деца. Те се състезават в песни, танци, изобразително изкуство, фотография, дори и кулинария. Победителят във всяка категория се класира за финала в София, някъде около средата на май.

Г.Христов

Акцентът бе върху етно танци
На сцената блестяха таньорите на Тангра
Публиката искрено аплодираше младите участници
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини