От х:

Днес в x:

Спипаха мобилен производител на амфетамини

Снимка МВР

ГДБОП задържа 33 годишен мъж изтарикатил се да произвежда метаамфетамини в мобилна лаборатория. С нея той обикалял из област Стара Загора, а производството пласирал на териториите на областите Хасково, Бургас, Ямбол. Не е известно от колко време се е занимавал с престъпната си дейност. 

Производителят е бил заловен при съвместна акция на антимафиоти от София, Сливен и Стара Загора. Те спрели лабораторията на колела близо до старозагорското село Братя Кунчеви. Шофьор е бил М.Б. От Сливен – криминално проявен за притежание на наркотици. В колата били открити около 2,4 кг метамфетамин, 0.5 кг псевдоефедрин, тулол, киселина - прекурсори за производство на метамфетамин. Иззети са още везна, три мобилни телефона, преносим газов котлон и множество полиетиленови пликове. 

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354 „а“, На М. Б. е повдигнато обвинение. Ако бъде признат за виновен го очаква затвор от 3 до 12 години и глоба от двадесет хиляди до сто хиляди лева.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини