От х:

Днес в x:

Стопираха „Мерцедес Бенц” на ГКПП – Капитан Андреево за неплатен лизинг

снимка: Гранична полиция

 „Мерцедес Бенц” с германска регистрация „арестуваха“ граничните полицаи на ГКПП – Капитан Андреево  по подозрение, че е част от организирана финансова измама.

Тузарската кола, произведена през през 2011 г., била спряна за проверка на излизане от България. Возилото, управлявано от от 34-годишен румънец със спътник 52-годишен ливанец, било изпратено за контрол на втора линия. Там българските граничари работят с техен австрийски колега  в съвместна операция, организирана от Агенция Фронтекс.

Неуредиците около Мерджана лъснали след проверка на австрийския полицай към банката кредитор по закупуване на автомобила в Германия. При разговора се разбрало, че до момента няма внесени вноски за погасяване на заема за „Мерцедеса”.

За случая е уведомена германската полиция и „Мерцедес“-ът е обявен за издирване в Шенгенската информационна система. Колата, румънецът и ливанецът са задържани в ГПУ-Свиленград. Пред граничните полицаи шофьорът казал, че е нает да откара автомобила до Истанбул, но според служителите на реда става въпрос за организирана финансова измама.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини