От х:

Днес в x:

Пет златни медала завоюваха лекоатлетите ни на крос „Стефан Попов“

Бойчо Стайков, инж. Митко Митев, Димитър Царев, Петър Петров, Румен Зидаров, Николай Радев, пред всички е Живко Недялков

С 5 златни и два бронзови медала се върнаха от вчерашния Мемориален крос „Стефан Попов“ първомайските лекоатлети. За пръв път със злато се окичи най-малкия състезател – 6-годишният Живко Недялков. Първи в своите категории завършиха и Николай Радев – родените (2000-‘01г), Бойчо Стайков (20-30г), Петър Ат. Петров (30-40г.) и инж. Митко Митев (над 60г.). Димитър Царев и Румен Зидаров останаха трети.

За старта в Пловдив се събраха на 800 състезатели, разделени в 22 групи, на възраст между 5 и 85 години. Те пробягаха отлично подготвеното трасе, въпреки ураганния вятър и лошите метеорологични условия. За победителите са били осигурени предметни награди и са разиграни 3 велосипеда.

Треньорът на момчетата инж. Митев е особено доволен от представянето им. Когато се тренира целенасочено, успехите идват – каза той. Живко, Николай и Димитър са най-редовните на тренировките. Ветеранът е обнадежден, защото и други деца проявява интерес. Той ползва базата на СОУ „Проф.д-р Асен Златаров“ и има намерение да търси подкрепа от директорката на училището им Елена Иванова, за да може повече спортисти да участват в организираните в Пловдив кросове и ученическите игри 2012/13г.

Мемориалният крос е част от веригата "Спорт за всички - Мама, татко и аз, баба, дядо и внуче"

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини