От х:

Днес в x:

Фантастична 4-ка гази софиянци в София

Деси, Кремена, Велека и Борис. Тези четиримата нямат спирачки

Фантастична четворка на ГПЧЕ „Асен Златаров“ Хасково сгази софийските асове на английския насред столицата, в националната викторина по езика на Шекспир. Безапелационното първо място завоюваха 10-класниците Десислава, Кремена, Велека и Борис. Подготвени са от учителите Красимира Кънева и Димитър Енчев. 

Това е втора поредна победа за отборът на хасковската гимназия в състезанието, което е едно от най-престижите в календара на Министерството на образованието. Добрите резултати в него вдигат оценката за участващото училище, сподели замдиректорът Гергана Гочева. Именно заради високата атестация на местната Езикова, през последните години тя е редовен домакин на национални олимпиади-първо по немски, после по история, а тази година и по испански език. 

4-мата английско говорящи разгромиха отборите на още 5 гимназии допуснати до финалния кръг на викторината, а черешката на тортата бе победата срещу престижната 1-ва английска гимназия от София. Това училище се смята за върха на сладоледа в изучаването на английския – най-старото, най-престижното, с най-добрите резултати от състезания. Сега вече, второто най-добро. 

Победата донесе на учениците двуседмична специализация в престижния английски Брукхаус колидж, край Лондон. Това е поредното признание за Десислава, Кремена, Велека и Борис. Преди няколко седмици, те спечелиха стипендии за 1-годишно безплатно обучение в частни английски колежи. Някои от тях вече са избрали учебните си заведения. Борис ще учи в Тъмбридж, графско Кент, а Кремена ще следва в колежа Шрюсбъри, близо до Манчестър. Те ще изкарат целия 11-ти клас там, а после по желание и след добри резултати, могат да завършат средното си в Англия.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини