От х:

Днес в x:

Хасково иска Бойко в листата на ГЕРБ

Хасково иска Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Лиляна Павлова в листата за парламентарните избори. Това съобщи областният координатор Иво Димов на съвместна пресконференция -отчет с местните вече екс.депутати от партията.

30 са общо номинираните от общинските структури на формация. Сред тях, освен бившите премиер и вицепремиер, е и министърът на икономиката, енергетиката и туризма в кабинета Борисов Делян Добрев. Има ги и имената на всички досегашни депутати от 41-то НС- Румен Данев, Иван Петров, Катя Чалъкова и Фани Христова.

За депутат от Хасковски регион с номинация е и сегашният губернатор Ирена Узунова. Предложени са и предс. на общинския съвет на Свиленград Георги Еленков, зам.председателя на общинарите от Хасково и общинския шеф на ГЕРБ Евгения Ангелова, както и общинските съветници от Хасково Антон Иванови Сена Радева. Като обобщение Иво Димов посочи, че 11 от всички номинирани са общински съветници или председатели и замове на общинските съвети в региона.

За водач на листата на ГЕРБ се спряга и името изпълнителния директор на НАП Красимир Стефанов. Топлата му връзка с региона е, че той е родом от Харманли.

Според областният координатор Димов обаче, най-логичния вариант за водач от хасковски регион е Делян Добрев. Самият Димов няма да участва в надпреварата за следващия парламент, защото кмет няма право да участва в номинациите.

По думите му, списъка с предложенията, подредени по азбучен ред, е подаден преди ден към Политическия съвет на партията, който ще има последната дума за подредбата на листите по региони. Окончателният им състав ще стане ясен до седмица.

Иво Димов призна, че вероятно в хасковско ГЕРБ няма да успее да повтори резултатите си от преди 4 години, когато успя да вземе 4-ри депутатски места, но ще се цели в минимум три мандата.

Хора от вътрешнопартийните дела обаче твърдят, че реалните депутати, от ГЕРБ, които Хасково може да прати в 42-то НС са двама.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини