От х:

Днес в x:

Умря един от щраусите на зоопарка, задавил се с опаковка чипс

Добрите намерения на посетителите водят понякога до лоши резултати

Един от щраусите в хасковския зоопарк умря надвечер днес, видя репортер на Haskovo.net. Проснатото туловище на голямата птица се превърна в черна „атракция” за посетителите на зоокъта. Докато майките залъгваха децата си, че "голямото пиле е легнало да спинка", неангажирани зяпачи трескаво дискутираха от какво така внезапно се е гътнал щраусът. По общото мнение, птицата е била жива и здрава към 17 часа, но към 18.15 вече бе бездиханна. Около тялото имаше многобройни следи от повръщано, а дългата шия бе извита в неестествена поза. Обяснения дадоха две деца, които били очевидци/или говорили с очевидци/. Те обясниха пред жената в кафенето на зоопарка, че някой хвърлил найлонова опаковка с храна на щрауса. Той я погълнал и се задавил. Друг поотраснал малчуган пък обясняваше на свой приятел, че щрауса глътнал пакетче чипс. Многобройните табели призоваващи да не се хвърля храна на животните явно не правеха впечатление на никого.

Втората от птиците видимо стресирана от съдбата на другаря си, се бе прибрала в къщичката и не смееше да излезе на двора.

Жената на кафенето впрочем се оказа единственото длъжностно лице в зоопарка, към 18 часа. Въпреки че до края на работното време имаше цял час, в къта нямаше нито пазач, нито управител, нито доктор. Именно последният бе повикан на пожар,  но поне до 6 и половина докторът още не се бе появил.

Впрочем оказа се, че лекар в хасковския зоокът е бившият му началник д-р Ясен Стайков. Иначе настоящият шеф на къта е Драгомир Димитров.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

  • 1
    Go
    goliam_praz
    57 -2
    22:53, 9 мар 2013
    Селянията и простотията в Хасково край няма.Не знам неграмотни ли сте олигофрени ли сте написано е с големи букви на всяка клетка НЕ ХРАНЕТЕ ЖИВОТНИТЕ С НЕПОДХОДЯЩА ХРАНА. Ама то простото интилигентното от село не може да чете .
  • 2
    Го
    ГОРД ТУРЧИН
    23 -37
    08:32, 10 мар 2013
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Xe
      xexe
      38 -12
      09:05, 10 мар 2013
      а коя е причината хамалите из европа да са все гастарбайтери от турция и защо не си седят на мястото като им е толкова чудна държавата
    • Ив
      ИВО
      35 -13
      11:11, 10 мар 2013
      А ти горд читак какъв к.р търсиш в нашата родина а не заминеш за турци или си бил вече там и ти е харесало толкова много че си се върнал пак нашата българия.стягай се читако че иде тютюна и няма да имаш време за интернет.
    • Ха
      Хасковлия
      20 -10
      13:19, 10 мар 2013
      -"Силната" армия на Турция я правят за смях вече половин век шепа кюрдски партизани въоръжени със старо руско оръжие и горд дух.
      -Никой от мюсюлманите в България не смее да отиде да живее в Турция заради:
      а.) високите данъци
      б.) огромните глоби за най-малко провинение
      в.) жестоките закони
      г.) високи такси за образование
      д.) високи такси в здравната система
      е.) в българия те имат най-главното - свобода. Тази свобода те са я превърнали в свободия, не зачитайки законите на страната, бълват нелегално производство основно в шивашката промишленост, не плащат данъци, такси, глоби. Имат 100% печалба и ако някой посмее да потърси отговорност от тях - тяхното беззаконие те го възприемат като етническо отношение, а не се приемат те самите като крадци и криминални елементи.
      Ж.) не владеят български език, а това е езика на тяхната родина.

      Всички величаят Турция, която нищо не им е дала. Не се съобразяват с толерантността на българите. Приемат своите съседи за врагове. Живеят в постоянен страх някой да не ги залови в незаконните им дейности. Няма по-толерантен народ от българския. Ние приемаме различните и ги уважаваме. Но когато видим, че някой не спазва елементарните правила в родината ни, просто му показваме пътя към границата. Тази граница която те бленуват!
  • 3
    Xa
    XACAH
    6 -12
    09:27, 10 мар 2013
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите з... Виж коментара
  • 4
    Об
    Обективен
    21 -13
    09:29, 10 мар 2013
    "Силата на турската армия..." - ха-ха-ха, голям смях ! Добре, че са американците да им помагат с военна техника, инструктори и т.н. иначе щяха да са си все още една проста кашимерия с кремаклийки и ятагани. Това, че поддържат голяма численост в съвременния технологичен свят няма особено голямо значение и не ги прави велики ! Само да припомня, как наскоро сирийците им свалиха изтребителя, който уж се "заблудил". Да не говорим и как ревяха на САЩ да разположат противоракетен щит на тяхна територия. Примери колкото искаш за "величието" на тази армия :) Ако бяха толкова велики щяха да се оправят сами а не да молят за помощ !!!
  • 5
    Го
    ГОРД ТУРЧИН
    9 -17
    10:11, 10 мар 2013
    Обективния ще се пръсне от...."обективност" Виж коментара
Последни новини