От х:

Днес в x:

"Родени убийци" по пътя Хасково - Димитровград

Заиграни тирове увлякоха след себе си и леки коли

3 тира и няколко коли бяха на косъм да си спретнат зловеща катастрофа по пътя Хасково-Димитровград, след „образцови” изпреварвания в отсечката от разклона за Добрич, до този за Крепост. Само отчаян рефлекс, широк банкет и най-вече огромен късмет предотвратиха меле, вероятно с кървав изход. На 100 метра от тази вероятността бе и репортерската кола на Haskovo.net.

Действието се разви в късния следобед. По правия 4-лентов път, както обичайно и в двете посоки свистяха различни по калибър автомобили. За късмет, в движението за Хасково имаше и 3 тира. На около 2 километра от разклона за Крепост тировете сякаш пощръкляха и почнаха взаимно изпреварване. Жълт камион отнесе двама бели „колеги”, които заразени от примера също натиснаха газта. Единият тръгна на изпреварване, другият също ускори. В един момент и двете платна се оказаха блокирани. За беля, на изпреварване тръгнаха и бяло БМВ, Джип Тойота и Рено. По-бързите леки коли се приближиха критично към камионите и в един момент се оказа че няма откъде да минат. Нататък последва лудо натискане на спирачки. Изпреварващият тир намали, същото направи и изпреварвания тир. Накрая, като видя че няма къде да ходи излезе в пътния банкет, където успя да спре. В последният момент и другият камион се прибра в дясната лента и освободи пътя на колите. Успокоителната иначе дистанция пред колата на Haskovo.net пък се стопи за 2-3 секунди въпреки че карахме дори под разрешените 90 км в час.

Характерният за този път инцидент сега завърши с едно плюене в пазвата и може би с лят куршум за някои. А всъщност поредната черна хроника бе на няколко секунди и метри разстояние.

Пътят Хасково - Димитровград е един от най-гибелните в региона. Не минава и година без смъртен случай и то предимно на млади хора. Последната трагедия бе през септември миналата година, когато на масто загина 25- годишен димитровградчанин, сблъскал се в задницата на тир на входа на Хасково.

Г.Христов

ДВа от камионите се разминаха но косъм от сблъсък в опита си да освободят лявото платно за приближилите ги автомобили
Много коли, малко място и висока скорост
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    Ка
    КАТ
    19 -3
    07:31, 10 мар 2013
    Тироверте за разлика от леките автомобили имат ограничители на 90км,Когато няма забрана за изпреваарване!.Какъв е проблема? Проблемът е в тези ,които се движат с превишена скорост и неспазват дистанция.!


    • ??
      ?????
      14 0
      14:39, 10 мар 2013
      Проблема е, че когато тировете имат ограничител на 90 км/h и тръгнат да се изпреварват един друг, няма как да стане това, защото двата тира се движат с кажи речи една и съща скорост и от там стават проблемите. Какво им пречи да си карат един зад друг, а не да създават условия на задръстване и ПТП?
  • 2
    Шо
    шофьор_2
    10 -7
    11:20, 10 мар 2013
    Защо,регистрационните номера на колите не са скрити?
  • 3
    Mi
    milen_1362911282
    6 -3
    12:27, 10 мар 2013
    Ot nas po otkasani shofiori nqma.Samo znaem da obvinqvame drugite i te da sa ni vinovni.tipichno po balgarski......
  • 4
    Hh
    hhh
    5 -10
    16:49, 10 мар 2013
    голяма новина да те ... в репортера,ти маи си голя... Виж коментара
  • 5
    Bm
    Bmv
    4 -3
    17:22, 10 мар 2013
    Hristov ne e mnogo etichno da ne skriete nomerata na avtomobilite. Vodachite na tezi avtomobili biha mogli da vi sydqt.
  • 6
    78
    78787878.....
    7 -1
    18:28, 10 мар 2013
    Хубаво е, че сте направили снимки и сте участници в случая. Сега ги изпратете на Пътна полиция и ги накарайте да санкционират, когото трябва. Тировете ще минат все някога по някоя от българските граници. Ако не знаят шофьорите, знаят фирмите! Трябва да се научат турски и гръцки шофьори на ТИР-ове, че и в Бг има правила. Това е практика, когато тръгнеш да изпреварваш ТИР, той да увеличи скоростта си. Ако се откажеш да го изпреварваш, започва да пълзи едва. И, спасението тогава е просто да отбиеш в страни и да го оставиш да се трепе.
  • 7
    Оч
    очевидец
    3 -2
    11:13, 11 мар 2013
    Тировете караха със 110км/ч.По някаква случайност и аз се случих там.Имах чувството,че те си играят като малки деца и изобщо не се интересуваха дали има други автомобили.
  • 8
    Mu
    Muko
    1 0
    02:03, 12 мар 2013
    Както се изрази Ляляля по-горе, когато се изпреварват два камиона разликата в скоростта им е 5 км в час и понякога е дори само 2 и се стига до т.нар. " Слонско изпреварване ", което продължава меко казано доста време, но тогава се стига до въпроса, защо колите идващи зад тях " напират " толкова бурно, при условие, че ограничението е 90 км. Кой ли е виновен в цялата ситуация, че се нагнетява напрежение в движението или просто ситуацията " Мръдни се, че бързам " оправдава всичко. В Германия можеш да караш с 300 по магистралата, но малко хора рискуват в зоната с ограничение 30 да карат по-бързо, защото книжките им ще се качат също толкова бързо на паветата,но после се питаме, на какво ли опира това....Спазването на правилата по принцип не е чак толкова лошо нещо :)))
Последни новини