От х:

Днес в x:

Топлото забави пулса на протестите в Хасково

На трибуната не липсваше патос, но повечето гледаха да са на сянка

Топлото време хвърли в летаргия хасковлии в денят за национален протест. Почти нищо не мърдаше в центъра на Хасково, празни поне до обяд бяха и големите парковете около града. В крайна сметка само около 50-тина души, предимно възрастни хора дойдоха на площад „Свобода” и отсрамиха в Хасково. Националният протест иначе обхвана хиляди хора и 35 града в страната. Варна отново е шампион-10 хиляди се стекоха в центъра на морската столица.

Хасковският протест обаче трудно можеше да се преброи. Едни си тръгваха други идваха, послушваха и с ленива походка отминаваха. „Виж кво мързеливо време” обобщи глава на семейство, докато следваше жена с бебешка количка. Иначе уточни че вече се бил отчел в протестите и дал гласа си, каквото и да значеше това.

Част от все пак отбилите се на митинга, се разписаха в подписката срещу кмета Георги Иванов. Организаторите на митинга обявиха, че подписката е на разположение на всеки протест.

Правеше впечатление пълната липса на младежи. Доскорошните  острастени участници в недоволството този път предпочетоха по-интересни занимания/виж последната снимка/.

Събирането на хора за пореден път потвърди старата максима, че българите винаги могат да се скарат за футбол и политика. Със запалянковски патос, застъпници на различни позиции се „захапаха” пред трибуната на протеста. Повечето обаче се дистанцираха от глупости. Най-затрогващо и адекватно бе поведението на възрастен мъж и по-млада жена. Двамата държаха тънки вощеници пазейки крехкото пламъче с ръка. Тихо и по-своему, те отдаваха последна почит на поредната жертва на мизерията. Днес почина самозапалилият се Венцислав Василев от Раднево. На 26-ти февруари мъжът драсна клечката на полятото си с бензин тяло, отчаян от мизерията и безпаричието. След 12 дневна борба в болницата, 53 годишния мъж загуби битката със смъртта, както на 26-ти 02. бе загубил битката с живота. С този живот, в България.

Г.Христов

Иначе митингуващите бяха наясно срещу какво протестират
Редица от хора не оставяше думите без внимание
Макар и малоброен, протестът бе зорко охраняван
Някои пристигаха само за да се включат в подписката и после отминаваха
Запалянковски страсти в политиката
Силата на мълчанието: минута в памет на Венцислав
Едни протестираха, други практикуваха
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини