От х:

Днес в x:

Яркооранжево бебе лангур се роди в зоопарк

Бебе лангур се роди в зоопарк в Съединените щати. То впечатли ветеринарите и служителите на парка още с появата си на бял свят заради яркооранжевата си козина.

Бебето е момиченце и служителите на зоопарка са избрали името Рубарб. Засега тя е под постоянно наблюдение и ще прекара първите си месеци заедно с родителите си в скрита от посетителите зона.

Лангурът е застрашен от изчезване вид, нативен за тропическите гори на Югоизточна Азия. Изчислено е, че 50% от всички лангури Франсоа в дивата природа са изчезнали през последните няколко десетилетия, като ловът и унищожаването на местообитанията са причина намаляването на популацията.

Якрият оранжев цвят на козината на бебето Рубарб ще се промени и тя ще почернее с времето. Тя е първоят лангур, роден в зоопарка в Сейнт Луис.

След раждането майка ѝ Доли e развила усложнения и се нуждаела  от лечение, така че с денонощните грижи за Рубарб се заел специализирания персонал на зоопарка в Сейнт Луис. Гледачите променили графиците си, за да гарантират, че бебето маймуна получава 24-часови грижи и е му е удобно, здраво е и е добре нахранено, докато майката поеме отново родителските си задължения. Доли вече се е възстановила от здравословните си проблеми и е майка на пълен работен ден.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини