От х:

Днес в x:

Как всъщност се движи Земята и Слънчевата система

Отначало хората мислели, че Земята е центъра на всичко и Слънцето, звездите и планетите се въртят около нас. След известно време и след като някои изгорели на кладите, мъчителната истина, че това не е така все пак лъснала и човечеството приело, че Земята се върти около Слънцето, както и останалите планети в Слънчевата система. Сега знаем, че и Слънцето "се върти" около галактическия център, но това движение излиза малко извън мащаба на въображението. Ние никога няма да усетим това движение, както не усещаме въртенето на Земята под краката си, но Слънцето, заедно с цялата своя система пътува по пътя си със скорост 230 км/сек. Затова реалното движение на нашата планета изглежда доста по-различно. Можете да добиете добра представа от видеото.

Видеото е публикувано в канала за космоса, Земята и всичко на morn1415. Той e аниматор и дизайнер, който обича да открива как да накара хората да разберат нещата. Нещата всъщност могат да бъдат доста объркващи. Особено, когато стигнем до неща като Вселената, Млечния път и лудия танц на нашата планета сред тях.

Така че morn1415 се опитва да ни отвори очите за фантастичното място, което наричаме реалност. Между другото цифричките след morn (сутрин) 1415 са първите позиции след десетичната запетая на числото Пи.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини