От х:

Днес в x:

Мотопедисти се цакат с небрежност на оживено кръстовище

Каската пречи на джиесема

Два мотопеда яздени от приличащи на набори водачи, си демонстрираха завидна небрежност при разминаване на оживеното кръстовище на булевардите България и Стефан Стамболов. На моста край „Лебеда“ червено двуколесно яхнато от млада девойка, кръстоса поглед и път с мотопед двойник, идващ от противоположната посока. Момичето изглеждаше като извадено от правилник за движение по пътищата-с каска, със спуснат визьор и дори гледаше в правилната посока преди пресичането на пътя с предимство. На отсрещното червено пък бяха двама младежи. Водачът изглеждаше ОК-с огромна каска, защитаваща цялата глава и вперен поглед в интензивния трафик пред него. Само от време на време отклоняваше поглед към лъскавото изкушение отсреща. Обяснимо. Този зад него обаче бе самото олицетворение на небрежноста. Подпрял се на коляно, младежът водеше напрегнат разговор по мобилния си телефон. Не промени стойката дори когато шофьорът му наду мотопеда за скоростно пресичане на кръстовището. Само дето започна да набира друг номер. Вероятно с идеята да ни си пречи на важните разговори, бе оставил каската вкъщи. 

От другата страна също ускориха при пресичането. В момента на най-голяма засилка, девойката реши да намества дънките си, докато небрежно контролираше Пежото си с една ръка. Пресичането, завоя и престрояването мина безпроблемно и за двата мотопеда. Специално това кръстовище помни много случаи завършващи с различен резултат. Който винаги започва с нещо дребно, попадащо в графата „голяма работа“. От подобни „големи работи“ през миналата година загинаха 3-ма и бяха ранени 11 водачи на двуколесни. 

За предимно непълнолетните им колеги сигурно и това е „голяма работа“. Просто статистика. 

6 хиляди са регистрираните мотори и мотопеди в хасковско. По данните на КАТ, мотопедистите вършат 3 пъти повече нарушения на пътя от мотористите. 

Днешен етюд на едно от най-рисковите хасковски кръстовища може би дава нагледен пример защо.

Г. Христов

Отсреща изглеждаха изрядни
Идеален момент за оправяне на дрехите и набиране на нов номер
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ma
    Makishima Shogo
    21 -3
    19:17, 8 мар 2013
    Какво да кажа то на тях не им пукда дали ще са добре или не това е тяхното мото Живей ден за ден!
Последни новини