От х:

Днес в x:

17 °C

Проекти на ESCOM чакат с години за подпис

Днес Шени Делчева и Росен Пеянков показаха папките с проекти

Очакваме от Общината да изпълни ролята си, както е обещала през следващите четири месеца. За съжаление това не се е случило през последните  години, каза Шени Делчева, управител на ESCOM. На един цял рафт в централния офис са множество папки с проекти.

Всички те са съгласувани с БТК, EVN, ВиК и КАТ. Нито един одобрен от Община Хасково, затова пък с обилна кореспонденция, движеща се между съда, ДНСК и фирмата.

Имаме няколко проекта за копане, искаме да влезем под земята и изготвяме такива от седем години поне, каза г-жа Делчева. Думите и са подкрепени от обемистите папки на масата.

През септември 2008 е внесен в Общината частичен проект за кв. Орфей, отново внесен след година след нанесени корекции.

Втори, през 2008, също с всички необходими съгласувания от ул. „3 уши“ до реката и продължение по поречието и. Тогава Общината поискала от фирмата да представи становище от „Басейнова дирекция“. Оттам отговарят, че няма нужда от такова и Общината много добре знае това. Проектът отлежава без движение в Общината.

Друг проект съвместно с „Ривов елетроникс“ е внесен през декември 2008 г.. Той покрива немалък участък от града – улиците „Мадара“, „Ком“, „Стара планина“, „Еп. Софроний“, „Кавала“ бул. „Дунав“, „Васил Левски“ и др.

След като удря на камък толкова пъти, фирмата решава да влезе в каналната мрежа на БТК. Даже заплаща на Общината 8660 лв. за скици (44 бр.) на каналната мрежа на БТК. Молбата да бъдат издадени е внесена на 16.10.2009 година. Скиците са основа за проектиране, макар това да е съществуваща канална мрежа и да не е необходимо. Днес кметът Георги Иванов даже постави под съмнение съществуването и. Все пак скиците са получени от ESCOM, но чак през март 2012 г. Издаването им се случва след 2 години и нещо съдебна битка и след като кметът е глобен персонално за неизпълнение на съдебно решение, допълват от фирмата. Обаче и до момента кабелите не могат да влезат под земята. Към днешна дата съдът и ДНСК се занимават с Общината. Има издадени 3 заповеди от ДНСК на главния архитект да се произнесе по този проект. С последното писмо от ДНСК уведомяват ЕСКОМ, че не са допуснати от Общината да направят проверка по случая както им е разпоредено от началника на Южен централен район.

Всичко това е съпроводено със съответната кореспонденция. Има интересни искания към ESCOM, като това например – през март 2012 Общината иска да се докаже законността на съществуващата мрежа на БТК АД.

Изброените проекти далеч не са всички, подготвени от фирмата в съответствие със закона. За ESCOM изготвянето на проекти и изпълнението им не представлява проблем. Проблемът идва, когато съгласуваните с всички инстанции проекти опрат до съгласуване с Общината, категорични са от фирмата. И допълват, че виновното бездействие на чиновниците накрая ще остави хората без кабелна телевизия и интернет.

Haskovo.NET

Абсурдното искане което е само една от безбройните спънки
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 24.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Обмислете положителните и отрицателните страни на въпроса, който стои за решаване пред вас днес, за да се предпазите от грешки. Ще бъдете успешни, ако не игнорирате разума от сърцето си и им отдавате еднакво значение. Общуването с приветливи и позитивно мислещи хора ще ви бъде полезно и ще ви се отрази тонизиращо.
24 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Телец Обхванати сте от ентусиазъм и това неминуемо ще доведе до промени. Ако се вслушате в съветите на ценен за вас човек и ги приложите в бизнеса, ще регистрирате сполука. Ако прекарвате почивката си на море бъдете внимателни с подводните спортове.
24 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
24 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще посветите по-голямата част от времето си на реализацията на делова задача. Обмислено и разумно пристъпвате към работата си, друго не би могло и да бъде за вас, за това ще се доближите до успеха. Търсещите нов път ще проучват възможностите за образование или работа в чужбина.
24 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще работите самостоятелно, влагайки творчески заряд и амбиция за изява. Без да отхвърляте чуждите идеи ще търсите най-доброто, което да приложите в работата си. Така ще си осигурите по-добри бъдещи проекти, а от там и финансова осигуреност. Вслушвайте се в съветите на специалисти за здравословните си неразположения.
24 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Полезните ви контакти ще благоприятстват задачите, с които се захващате днес. Когато сте в позиция на зависими от някого знаете как да се държите, но не променяйте отношението си към него при промяна на обстоятелствата. С ентусиазъм ще градите планове за общото ви бъдеще с партньора, вдъхновени от вниманието му към вас.
24 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Очаква ви спокоен неделен ден. Делата ви ще вървят така, както сте ги планирали. Вечерта е възможно да се отдадете на развлечения. Среща със стари приятели ще ви развесели и настрои позитивно за предстоящата седмица. Имате нужда от повече разнообразие, затова помислете какво можете да направите по въпроса.
24 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изпълнени сте с добри очаквания от предстояща сделка и ще подчините времето на деловите си ангажименти. Натовареността ще изостри чувствителността ви и са възможни конфликти. Владейте се, за да не провалите настроението, не само своето, но и на околните. Пътуващите ще изпълнят програмата си, стига да са внимателни, ако шофират.
24 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Без да се стряскате от динамичното развитие на събитията покрай вас, ще задълбочите интересите си в сферата, в която работите. Доверието, което сте изградили до тук ще благоприятства по-следващите ви стъпки, без затруднения ще се ползвате от услугите на хората около вас.
24 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Затрудненията на работното място ще ви поизнервят, но ще намерите правилните решения за тях. Не се ангажирайте с много дейности наведнъж, за да можете да мислите пълноценно, а не под въздействие на стреса. Не пренебрегвайте семейството си и обърнете внимание на личните си дела. Грижите за здравето ще ви се отразят добре, ще ви направят по-гъвкави и бодри.
24 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не се подвеждайте по чужди съвети, защото е възможно прикрити недоброжелатели да ви навредят. Вслушвайте се в собствената си интуиция и действайте съобразно нея. Имате успех сред противоположния пол. Чарът и чувството ви за хумор са неотразими. Възползвайте се.
24 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Инвестирайте в бъдещето си. Направете нужните усилия днес, за да се чувствате добре утре. От изявите ви ще зависят бъдещите ви реализации. Ползотворни контакти ще ви помогнат да определите приоритетите си, като дадете предимство на нещата, които ви носят доволство и добри доходи.
24 яну 2021
Последни новини