От х:

Днес в x:

МБАЛ станаха милионери за година напред, чакат още

Д-р Близнаков/вляво/ договори милион на месец, от д-р Радев/до него/ се чакат още

Областната болница договори по над 1 млн лева месечен бюджет за 2013-та година. Договорът със Здравната каса бе сключен днес и гарантира на здравното заведение за година напред„епидемичният“ милион, без да е планирана епидемия. 

Тази сума не е окончателна, защото в нея не се включват средствата от клиничните пътеки на инвазивната кардиология. Отделението съществува от началото на 2013-та година, но понеже се открива за пръв път в Хасково, остойностяването на извършваните дейности е трудно да бъде прогнозирана, коментира изпълнителният директор на болницата д-р Славчо Близнаков. Клиничните пътеки на инвазивната кардиология обаче са едни от най-скъпите в родното здравеопазване. В други лечебни заведения носят приход от поне 100-200 хил, че и повече месечно. 

Парите ще идват по договорените с Касата 209 клинични пътеки. През миналата година те бяха 201. Увеличението е главно от инвазивната кардиология, където има договорени 7 клинични пътеки. 

Приходното перо се увеличава и заради повишаване компетентността на Спешно отделение. Досега то бе на най-ниското 1-во ниво и генерираше по 200 хиляди годишно, като субсидия от МЗ. От седмица Спешно е второ ниво на компетентност и вече ще носи в бюджета на болницата по 330 хиляди лева.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини