От х:

Днес в x:

ДПС: Рокадите в кабинета са панически ход на отчаянието

Рокадите в кабинета и смяната на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков са „панически ход на отчаянието“, коментира в Хасково лидерът на ДПС Лютви Местан  по повод афишираната от министър-председателят смяна на вицето, която той ще поиска пред НС.

„Симеон Дянков определяше като цяло акустиката на кабинета. Той е един от класическите примери за една изключително опасна претенция в политиката- че светът започва и свършва с нас", посочи  още Местан. Като най-големия провал на министъра на финансите или неговата най-важна характеристика той посочи, че се свързва пряко с най-важната характеристика на кабинета като цяло и тя е „некадърен“.

От движението са категорични, че „Персоналните промени вече не са решение и няма да спасят властта на Бойко Борисов и на ГЕРБ. Трябва да си отиде целия кабинет“, каза  Местан и припомни, че преди време Бойко Борисов е определил вицепремиера си Дянков като „калкулатора на правителството“. „Ясно е, че проблемът не е в калкулатора, а в този, който натиска клавишите на калкулатора.“

От Хасково лидерът на Движението права и свободи, който е в областния град като част от националния тур на формацията, призова премиера: „ Бойко, иди си с мир! По този начин се обръщам към министър - председателят и държавник, ако имаме за министър - председател държавник.“

Според ДПС страната е в тежка икономическа, политическа и социална криза и границата на търпението е прескочена. Затова от движението ще настояват повторно пред президента Росен Плевналиев да насрочи политически консултации за предсрочни парламентарни избори.

Лютви Местан е категоричен, че парламентарната група на ДПС ще гласува “против" предложенията на премиера овакантеното от Симеон Дянков вецепремиерско място да бъде заето от министърът на МВРР Лиляна Павлова, а ангажимента му на министър на финансите да бъде поет от министъра на еврофондовете Томислав Дончев.

По повод обявената в събота информация, че Цветан Цветанов е получил покана от бившия турски премиер Месут Йелмаз за посещение на българска политическа делегация в Турция за среща с изселническите групи там, Лютви Местан коментира, че не вижда нищо неестествено в това. Но предупреди, че никой не трябва да си прави илюзиите, че чрез подобни срещи ДПС може да бъде „ пробито“ сред българските изселници в Турция. „ Цветан Цветанов може и да е добър като полицай, но ако си прави подобни сметки като политик е мечтател“, заяви още Местан.

При обхода си Хасково той отчита ръст на градуса на организацията на ДПС в райна. „ Заредени сме с допълнителна енергия и сме убедени, че Хасковската организация ще има много силен резултата на предстоящите парламентарни избори и ще даде своя решителен принос за реализирането на основната политическа цел на ДПС, а именно възстановяване на демокрацията в България“.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини