От х:

Днес в x:

Спипаха един багажник психотропни илачи на границата

снимка: Агенция " Митници"

Психотропни медикаменти стопираха на ГКПП Капитан Андреево митническите служители. Контрабандните лекарства са разкрити на излизане от страната ни в лек автомобил “Мазда” с австрийска регистрация.

Да ги изнесе от страната нерегламентирано се пробвал 52-годишен австрийски гражданин от сирийски произход. Той не представил пред митничарите никакви документи за произхода на илачите. Нелегалната стока е разкрита по метода на анализ на риска. Колата е селектирана за щателна митническа проверка, при която в личния багаж на шофьора са открити 21 830 хапчета. От тях 1038 блистера са лекарство за лечение на епилепсия и афективни психози, 835 блистера лекарство за лечение на Паркинсон и 310 блистера антидепресанти.

Откритият антидепресант не трябва да се използва при деца и юноши под 18-годишна възраст, тъй като съществува повишен риск от странични ефекти, като например опит за самоубийство, мисли за самоубийство и враждебност, твърдят медицински специалисти.

Съставен акт за митническо нарушение, стоката е иззета, а на водача на колата с незаконните хапове ще бъде наложена глоба от 3 000 лв.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини