От х:

Днес в x:

Любимец пъди градушките от държавен имот-подарък

Любимец ще строи полигон за борба с градушките с ракетна площадка. От базата, която ще край с. Георги Добрево, ще се „пъдят“ градоносните облаци от Първомай до границата с Турция, обяви кметът Анастас Анастасов при подписването в Областна администрация днес на договор за прехвърлянето на държавен имот, частна собственост към ръководеното от него кметство. Пари за финансирането на проекта ще се търсят от Агенцията“ Борба с градушките“.

Освен градоначалника на Любимец, с областният управител на Хасково Ирена Узунова договори за прехвърлянето на държавни имоти с отпаднала необходимост, които да минат във владение на общините Димитровград и Тополовград разписаха и кметовете Иво Димов и Божин Божинов.

Със средства от общинския бюджет, в прехвърления от държавата на общината имот от близо 5 000 кв.м.по пътя за Стара Загора, Тополовград ще изгради ученически център за обучение по безопасност на движението.

Димитровград е новият собственик на имот с разгърната площ от 522 и сграда на 2 етажа, който преди е функционирал като общежитие. Инвестиционното намерение, афиширано от градоначалникът е, сградата да бъде трансформирана в център за временно настаняване и социална закрила. В него подслон ще намират бездомници от целия регион. Капацитетът на центъра ще е 20 души. Димитровград ще търси подкрепа за реализирането на замисъла по проект“ Красива България“, обяви Иво Димов.

Общината е заявила пред Областния управител инвестиционни намерения за още 16 държавни имота. Най-много искания за безвъзмездно прехвърляне на държавни имоти за реализиране на значими за местната общност проекти в областта е община Ивайловград, обяви Областният управител Ирена Узунова. Тя подчерта, че експертите от Областна администрация Хасково в най-кратки срокове ще реагират на мотивирани в интерес на хората предложения за придобиване на държавни имоти за всяка от 11-те общини.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини