От х:

Днес в x:

А. Ангелов: Няма актуално искане от Хасково за военните имоти

Във военното министерство няма постъпило актуално искане от община Хасково за безвъзмездното предоставяне на военните имоти на територията й. Това стана ясно от изявлението на военният министър Аню Ангелов, който беше в областния център за разформироването на 7-ма рота от мисията в Афганистан.

По думите му сегашния общински съвет, който работи от 2011-та година в този си състав, трябва да направи актуалното искане. Освен това трябвало да има и съгласие от областният управител на Хасково и обосновка какво и с какви средства ще се прави на терените отдадени от военните, за да може Министерският съвет да вземе решение за безвъзмездното им предоставяне.

Като цяло обаче министър Аню Ангелов поясни, че воденето от него ведомство е готово да предостави исканите от Хасково имоти, ако се спазят необходимите процедури. Той обаче даде пример с предадените на общината преди време имоти, които и досега пустеели.

„Не считам, че трябва да се съдят община с държава“, коментира той гласувания на петъчната сесия от общински съвет картбланш към администрацията за завеждането на дела за имотите срещу военното министерство.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини