От х:

Днес в x:

Крият нелегални цигари в резервоара на кола

снимка:Митница Свиленград

Трафиканти на цигари се изхитриха и пробваха да внесат безакцизните папироси,укрити в резервоара на автомобила си през ГКПП Капитан Петко войвода. Нелегалните цигари били натъпкани в бензиновото отделение на Опел Зафира, който се движел на газ.

Въпреки умелото прикриване тютюневите изделия били засечени от инспекторите от Митница Свиленград. Те се натъкнали на превозваната безбандеролната стока след като отклонили колата за щателна митническа проверка.

Освен от бензиновия резервоар, нелегални цигари са извадени и от специално изградени тайници в пода на автомобила.

След описа от колата са извадени 11 560 къса контрабандни цигари от марките “VIKTORI EXLUSIVE”, “MURATTI Slims” и “ASSOS Slims”.

Според обясненията на нарушителите, цигарите били закупени за лични нужди от безмитен магазин в Турция. На четиримата контрабандисти– български граждани са съставени актове за пренасяне на стоки без акцизен бандерол.

През изминалата седмица митническите служители от МП Капитан Андреево са задържали 5 594 кутии цигари или 111 880 къса цигари и 43 кг тютюн за пушене. Част от задържаните цигари- 2 297 кутии или 45 940 къса цигари са разкрити и задържани при щателни митнически проверки, извършени по метода на анализ на риска. За тях са съставени 45 акта за установяване на митнически нарушения. 3 297 кутии цигари или 65 940 къса цигари, закупени от Република Турция са иззети от 88 преминаващи пътници, тъй като акцизните стоки са превишавали нормата на безмитен внос, уточняват от пресслужбата на митническото ведомство.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини