От х:

Днес в x:

С шнорхел на училище

Фолксваген форсира морето пред Езиковата. Успя

Хасковската Езикова се сдоби с басейн току пред западния си вход, който се оказа отрязан за отиващи/ и връщащи/ се ученици. „Ще ми трябва шнорхел“ замислено констатира ученик от горните класове докато измерваше с очи солидния гьол пред входа. Младежът пробва да мине с колата си, но после я заряза в началото на локвата. В обратната посока двама негови съученици все пак взеха на таран водната преграда. След кратко плуване, се добраха благополучно до отсрещния бряг. Много държали да си тръгнат предсрочно и рискът се струвал. 

Други обаче не рискуваха. Пред източния вход на гимназията бе галимация от прииждащи коли и мокри гимназистки. Девойчетата изпадаха в истерия от липсата на чадър и проливния дъжд, който им гарантираше измокряне до кости при преминаване през огромния двор. Оборотни шапки вървяха от ръка на ръка, поне да спасят прическите. Други се бяха вкопчили спасително в джиесемите и молеха да дойдат да си ги приберат. 

Що се отнася до „басейна“ това било нормално оттичане. Така отговорили на ръководството на училището при запитване до ВиК. Нямало запушена шахта, било заради дъжда. До момента над Хасково са паднали 17 литра на квадратен метър, количество, което със сигурност ще нарасне, защото макар и с прекъсвания, се очаква да вали до утре на обяд. 

Според живущи до Езиковата и близките магазини, локвата едва ли е заради пороя. Формирала се само за час около обяд и очевидно била заради проблеми с оттока.

Б.Р. Преди минути, от ръководството на ГПЧЕ ни информираха, че екип на ВиК започнали интензивно отводняване на улицата. Проблемът бил перманентен по време на дъждове, но след края им водата се оттичала сама за няколко часа. Ако разбира се, спре да вали.

Г.Христов

Други обаче не рискуваха и зарязаха колите в началото на локвата
Учениците не можеха да стигнат до чакащите ги таксита

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини