От х:

Днес в x:

7 °C

С шнорхел на училище

Фолксваген форсира морето пред Езиковата. Успя

Хасковската Езикова се сдоби с басейн току пред западния си вход, който се оказа отрязан за отиващи/ и връщащи/ се ученици. „Ще ми трябва шнорхел“ замислено констатира ученик от горните класове докато измерваше с очи солидния гьол пред входа. Младежът пробва да мине с колата си, но после я заряза в началото на локвата. В обратната посока двама негови съученици все пак взеха на таран водната преграда. След кратко плуване, се добраха благополучно до отсрещния бряг. Много държали да си тръгнат предсрочно и рискът се струвал. 

Други обаче не рискуваха. Пред източния вход на гимназията бе галимация от прииждащи коли и мокри гимназистки. Девойчетата изпадаха в истерия от липсата на чадър и проливния дъжд, който им гарантираше измокряне до кости при преминаване през огромния двор. Оборотни шапки вървяха от ръка на ръка, поне да спасят прическите. Други се бяха вкопчили спасително в джиесемите и молеха да дойдат да си ги приберат. 

Що се отнася до „басейна“ това било нормално оттичане. Така отговорили на ръководството на училището при запитване до ВиК. Нямало запушена шахта, било заради дъжда. До момента над Хасково са паднали 17 литра на квадратен метър, количество, което със сигурност ще нарасне, защото макар и с прекъсвания, се очаква да вали до утре на обяд. 

Според живущи до Езиковата и близките магазини, локвата едва ли е заради пороя. Формирала се само за час около обяд и очевидно била заради проблеми с оттока.

Б.Р. Преди минути, от ръководството на ГПЧЕ ни информираха, че екип на ВиК започнали интензивно отводняване на улицата. Проблемът бил перманентен по време на дъждове, но след края им водата се оттичала сама за няколко часа. Ако разбира се, спре да вали.

Г.Христов

Други обаче не рискуваха и зарязаха колите в началото на локвата
Учениците не можеха да стигнат до чакащите ги таксита

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Доверието, което сте изградили сред другите ще направи денят ви по-добър и успешен. С енергия и хъс ще успявате, а това ще ви мотивира за повече усърдие и последователност в действията. Доброто си настроение ще пренасяте и в личните си взаимоотношения, ще доминират чувства на добронамереност и взаимопомощ. Дано не се отдръпнете от някого заради неразбирането му.
28 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Бъдете внимателни днес. Вероятността умишлено да ви заблудят е много голяма. Не се поддавайте на суетата си. Ще съжалявате, ако прибързано приемете отправено ви предложение. Личният ви живот постепенно приема желаната от вас насока. Успявате да извлечете най-доброто от това, което ви се предлага.
28 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се вдъхновите от свое постижение и ще се амбицирате да продължите напред. Запознанство с човек, чиито качества допълват вашите и е възможна дълготрайна връзка. Емоциите ще повишат настроението и ще се стараете повече за партньора си. Новина, свързана с работата ви. Подготовка за пътуване.
28 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще се радвате на засилен интерес от страна на обкръжението си. Може би той е продиктуван от вашите чудесни идеи и предложения, с които ги изненадвате. Не правете нищо прибързано, а внимателно обмисляйте действията си. Всякакви спонтанни реакции от ваша страна за момента са нежелателни. Ведрият ви тон може да ви помогне неимоверно много. В къщи се нуждаят от вас.
28 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много детайли на другите ще убягват, но това ще ви носи предимство и ще вземате правилни решения. Също ще ви предпазва и от грешки. Стремете се към успеха и не отлагайте нищо по пътя към него. Денят носи сполука във всичко,с което се захванете. Притесненията ви скоро ще отпаднат и настроението ви ще бъде чудесно.
28 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Предпочитате да прекарате този ден сред семейството си като обърнете специално внимание на по-малките членове. Ще успеете да изпълните плановете, които имате по отношение на конкретен проект. За предпочитане е да не възлагате на човек от обкръжението си задача, с която той не е съгласен. Така ще си спестите много повече неприятности..
28 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Мислите ви са насочени предимно в дейността, която упражнявате. Нововъведения и промяна в организацията ще ви помогнат да повишите печалбата и да насочите час от финансите си за други неща. Жадувате за повече разнообразие и може да го постигнете, ако не се затваряте в себе си, а потърсите подходящите хора.
28 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С помощта на влиятелна личност или административна инстанция ще съумеете да разрешите отдавна тежащ ви проблем. Усилията ви в тази насока ще се увенчаят с успех, а това ще повиши и тонусът ви. Моментът е подходящ да си пуснете тото. Шансът е на ваша страна.
28 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Мобилизирани сте и ще можете да покажете итинските си способности. Залогът е голям, пък и не ви е останало място за избор. Не бива да прекалявате със стремежа си да сте на върха на всяка цена. Еуфорията може да ви постави и в деликатна ситуация. Децата ще ви поднесат приятни изненади.
28 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Въпроси от различно естество ще занимават представителите на знака, сред които по-важни са служебните, по бизнес и в подкрепа на здравето ви. Цените времето си и в тази връзка ще следвате стриктно програмата си. Позициите ви на работното място се стабилизират и това внася успокоение в напрегнатото ви ежедневие.
28 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се посветите на задача, която обмисляте от дълго време. Усърдието ви е гаранция за успех, каквото и да ви струва то. В личните си взаимоотношения бъдете търпеливи, докато се стабилизират отношенията ви с човека, който ви създава повече грижи. Радостна новина, свързана с децата.
28 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Задълженията ви днес няма да ви натоварват, напротив. Имате желание и амбиция да се впуснете в сфера, нова за вас. Привлечени сте от възможност, свързана с инвестиции, но и перспективна. Обърнете повече внимание на отношенията си с човек, когото пренебрегвате, но въпреки това ви вълнува.
28 фев 2021
Последни новини