От х:

Днес в x:

Окомплектоваха Хасковско с бюлетини за референдума

Хасковски регион вече е в бойна готовност за провеждането на референдума. В областна администрация вече са заредени и бюлетините за допитването на 27-ми януари. За цялата област те са 249 000 и са достатъчни за 100% гласуване. Преди ден са получени и необходимите количества пликове. Бюлетините ще бъдат съхранявани в Областна администрация и от следващата седмица ще бъдат разпределени по график до всички общини.

Бюлетината за референдума ще е защитена. Тя ще е бяла. На нея ще е изписан въпросът за референдума, и възможните отговори - "Да" и "Не" в две квадратчета, по указания на ЦИК окончателният й вид се пази в тайна, за да не се фалшифицира.

До 19 януари е крайният срок за поправяне на грешки в избирателните списъци. Ако това право бъде отказано на хората, те могат да обжалват пред съответния районен съд. Изготвянето на избирателните списъци непрекъснато се актуализира.

Получени са и средствата за общините в Хасковска област , необходими за логистичното осигуряване и финансовите разходи по провеждането на Референдум 2013 на обща стойност 85 000 лв, уточниха от пресслужбата на областния управител.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини