От х:

Днес в x:

Разбиха ромски канал за продажба на крадени лади

Макари вече антики ладите се крадат на поразия

3-членна банда извършваща кражба и продажба на лади от територията на три области разбиха харманлийските криминалистиq след спец акция осъществена от началото на годината. Заловените джамбази налитали само на остаряла съветска автомобилна гордост, от която обаче взимали добра цена при продажбата на немоторизираното ромско население в хасковско, старозагорско и сливенско. Само от началото на годината досега, обирджиите посегнали на 6 ВАЗ-а. Мимоходом допълнили престъпната си кариера с кражба на кабели, мотофреза и ракиен казан.

Разплитането на престъпленията стартирало в началото на годината, когато Д.И./27г/ в съучастие с 21-годишният Б.Д. от Симеоновград откраднали стара лада паркирана пред жилище в града. Чрез предварително откраднат акумулатор подкарали колата и я откарали в сливенското село Чинтулово. Там я продат за 450 лв. После свили и хасковска лада, на която поставили откраднати табели от друга, пак крадена лада. Полученият шедьовър на джамбазкото изкуство бил укрит в Симеоновград, а впоследствие бил транспортиран до новозагорското село Камено. Там му взели 370 лв от местен купувач. Парите били разделени с друг съучастник на 21 години с инициали А.М.

Понеже получената печалба била малка и бързо се стопила, бандата подновила дейността си още на следващия ден. Взломили друга симеоновградска лада и отнели CD-то и, което по-късно полицаите откриват в необитаем апартамент в Симеоновград. Последвало прескачане до село Калугерово, където тарашили частен дом и свили оттам фреза, кабели и меден казан за ракия. После навестили областния град за да се сдобият с два акумулатора от паркиран в Хасково микробус Мерцедес.

Вдъхновени от бляскавата си кариера, джамбазите разширили полето си на действие, но без да изневеряват на любовта си-ладите. Крадат димитровградски ВАЗ, който продават незабавно в Симеоновград на мъж, който от своя страна го препродава в пловдивското село Говедаре. В хода на документиране на престъпната им дейност са констатирани и 3 опита за кражба на автомобили ВАЗ в град Гълъбово, чрез взломяване на ключалките и изтръгване на кабелите за контактните им ключове.

Симеоновградчаните са познати на органите на реда с подобните си прояви, но сега всичко било надлежно документирано и доказано, уверяват от полицията.

Образувано е досъдебно производство.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини