От х:

Днес в x:

Закопчаха тартор, каналджия и нелегални на границата с Турция

снимка: Гранична полиция

Граничните полицаи задържаха осем нелегални имигранти, организаторът и водачът на групата, до българо-турската граница, в района на село Голям Дервент.

Групата от 9 души е забелязана на 14 януари към обяд от мобилния пост за техническо и визуално наблюдение на РДГП-Елхово. Граничните полицаи държали „под око“ нелегалните, заради информация, с която разполагали, че те ще бъдат превозени организирано към вътрешността на страната. Когато се стъмнило, на мястото пристигнали 3 автомобила – „Форд Ескорт”, управляван от 47 -годишен харманлиец с инициали Н.Д. /. Фордът придружавали и две таксита от Свиленград.

Деветимата се качили в колите и минути по-късно били задържани. Осем от тях, на възраст от 22 до 46 години, били без документи за самоличност, заявили, че са сирийски граждани. Деветият – С.А./38 г./, е с двойно гражданство – българско и турско.

Срещу организатора от Харманли и мъжът с двойното гражданство, превел нелегално сирийците, е повдигнато обвинение за каналджийство, а срещу чужденците – за незаконно преминаване на границата.

По случая в ГПУ-Елхово е образувано досъдебно производство.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини