От х:

Днес в x:

Бандата от БЧК с нов удар

Крадците на БЧК разбили доста врати плюс метална решетка за да се доберат до парите

Втори обир с почти същия почерк като кражбата от хасковското БЧК на 10. 01, бе регистриран вчера в Хасково. Преди седмица местната структура на червенокръстците бе обект на взломяване, след което крадците задигнаха 400 килограмов сейф с близо 5 хиляди лева. По пътя си апашите разбили 6 врати включително и метална решетка на стълбищната клетка.

Вчера на прицел било хасковско ООД в източна индустриална зона. Чрез счупване на патрон и катинар на метална врата е проникнато в административна сграда. Последвало е разбиване на още две врати. От офис на дружеството са задигнати 6 000 лева, намиращи се в различни шкафове. Кражбата е станала през нощта. Подобно на БЧК и тази сграда не е била охранявана от СОТ.

Крадците на Червеният кръст все още са неразкрити, потвърдиха от полицията. В действията им личи отлична организация и познаване на обекта. На разследващите е направило впечатление майсторското разбиване на вратите, почти незабележимо, с деликатно насилване на езичето на бравите. От полицията се въздържаха от коментар относно евентуалната връзка между обирите, като подчертаха само, че се работи за разкриването и на двете престъпления.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини