От х:

Днес в x:

7 °C

Признаха майсторите от школа „Вале“ в Индия и Румъния

Златният медалист Христо Проданов с рисунката си на български носии, омаяла индийците

Хасковски деца отново прочуха родния си град с уменията, придобити в компютърната школа “Вале“ към читалище „Заря“.

Възпитаниците на преподавателката Людмила Стайкова получиха едни куп медали и грамоти от конкурси в Румъния и Индия. На международните форуми чрез компютърната графика и живопис децата са показали красотите на България - гората, морското дъно, богатствата и сияещите цветове на българските шевици.

Компютърните рисунки са подадени за участие в конкурсите през ноември миналата година, а наградите от журито са обявени едва сега.

С първа награда от конкурса в Индия „Ароматът на разцъфващото изкуство“ е удостоен 10-годишния Христо Проданов. Четвъртокласникът от училище “Иван Рилски“ в Хасково е впечатлил журито с дигитална рисунка на български носии. „Показах български носии, защото така искам да прочуя българския фолклор“, заяви гордият златен медалист. Освен него, с награди от индийския форум, сред 7306 участника, са Иван Богоев и Виктор Атанасов, които са със специалните отличия на журито. С диплом е наградена Елена Маринова.

В конкурса в съседна Румъния “Цветовете на есента“, чийто организатор е Министерството на образованието, науката, младежта и спорта, на първо място отново е Иван Богоев. Хасковското момче е признато като най-доброто за майсторството си сред 900 автора, участвали с 1000 дигитални рисунки. Елена Маринова пък е класирана на второ място в конкурса, а Вяра Дамянова - на трето. Възпитаник на школа“ Вале“ получи аплаузите и отличието на родителския комитет в конкурса. Награда е за Бончо Янев.

Талантливите ученици на Людмила Стайкова още от сега имат една дузина покани за участия в международни и нашенски конкурси за тази година. Момичетата и момчетата от „Вале“ се стягат за участието си в италианския конкурс „Лунна котка“, аржентинския “Красотите на моята родина“ и за „Любовта в нас“, който се провежда във Варна.

М. Манолова

преподавателката Людмила Стойкова е най-щастлива, когато е сред учениците си
Елена Маринова традиционно сред призьорите на международни и наши конкурси
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Доверието, което сте изградили сред другите ще направи денят ви по-добър и успешен. С енергия и хъс ще успявате, а това ще ви мотивира за повече усърдие и последователност в действията. Доброто си настроение ще пренасяте и в личните си взаимоотношения, ще доминират чувства на добронамереност и взаимопомощ. Дано не се отдръпнете от някого заради неразбирането му.
28 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Бъдете внимателни днес. Вероятността умишлено да ви заблудят е много голяма. Не се поддавайте на суетата си. Ще съжалявате, ако прибързано приемете отправено ви предложение. Личният ви живот постепенно приема желаната от вас насока. Успявате да извлечете най-доброто от това, което ви се предлага.
28 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се вдъхновите от свое постижение и ще се амбицирате да продължите напред. Запознанство с човек, чиито качества допълват вашите и е възможна дълготрайна връзка. Емоциите ще повишат настроението и ще се стараете повече за партньора си. Новина, свързана с работата ви. Подготовка за пътуване.
28 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще се радвате на засилен интерес от страна на обкръжението си. Може би той е продиктуван от вашите чудесни идеи и предложения, с които ги изненадвате. Не правете нищо прибързано, а внимателно обмисляйте действията си. Всякакви спонтанни реакции от ваша страна за момента са нежелателни. Ведрият ви тон може да ви помогне неимоверно много. В къщи се нуждаят от вас.
28 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много детайли на другите ще убягват, но това ще ви носи предимство и ще вземате правилни решения. Също ще ви предпазва и от грешки. Стремете се към успеха и не отлагайте нищо по пътя към него. Денят носи сполука във всичко,с което се захванете. Притесненията ви скоро ще отпаднат и настроението ви ще бъде чудесно.
28 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Предпочитате да прекарате този ден сред семейството си като обърнете специално внимание на по-малките членове. Ще успеете да изпълните плановете, които имате по отношение на конкретен проект. За предпочитане е да не възлагате на човек от обкръжението си задача, с която той не е съгласен. Така ще си спестите много повече неприятности..
28 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Мислите ви са насочени предимно в дейността, която упражнявате. Нововъведения и промяна в организацията ще ви помогнат да повишите печалбата и да насочите час от финансите си за други неща. Жадувате за повече разнообразие и може да го постигнете, ако не се затваряте в себе си, а потърсите подходящите хора.
28 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С помощта на влиятелна личност или административна инстанция ще съумеете да разрешите отдавна тежащ ви проблем. Усилията ви в тази насока ще се увенчаят с успех, а това ще повиши и тонусът ви. Моментът е подходящ да си пуснете тото. Шансът е на ваша страна.
28 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Мобилизирани сте и ще можете да покажете итинските си способности. Залогът е голям, пък и не ви е останало място за избор. Не бива да прекалявате със стремежа си да сте на върха на всяка цена. Еуфорията може да ви постави и в деликатна ситуация. Децата ще ви поднесат приятни изненади.
28 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Въпроси от различно естество ще занимават представителите на знака, сред които по-важни са служебните, по бизнес и в подкрепа на здравето ви. Цените времето си и в тази връзка ще следвате стриктно програмата си. Позициите ви на работното място се стабилизират и това внася успокоение в напрегнатото ви ежедневие.
28 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се посветите на задача, която обмисляте от дълго време. Усърдието ви е гаранция за успех, каквото и да ви струва то. В личните си взаимоотношения бъдете търпеливи, докато се стабилизират отношенията ви с човека, който ви създава повече грижи. Радостна новина, свързана с децата.
28 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Задълженията ви днес няма да ви натоварват, напротив. Имате желание и амбиция да се впуснете в сфера, нова за вас. Привлечени сте от възможност, свързана с инвестиции, но и перспективна. Обърнете повече внимание на отношенията си с човек, когото пренебрегвате, но въпреки това ви вълнува.
28 фев 2021
Последни новини