От х:

Днес в x:

Апелативният: Данаил е шофьорът от Черния Великден

Данаил/вляво/ бе признат за шофьорът на колата убиец от Черния Великден 2011-та

Данаил Георгиев е признат за шофьора в зловещата катастрофа известна като Черния Великден на 2011-та година в Симеоновград. На 23-ти април тогава, пиян водач прегази и уби на място 6 младежи бързащи за великденската църковна служба в полунощ. През май тази година, хасковският окръжен съд осъди Данаил на 12 години затвор, а братовчед му и собственик на колата Живко Желев на 10 години. Присъдата бе обжалвана от защитата в пловдивският апелативен съд с искане за оправдателна присъда или връщане делото на първа инстанция. Мотивите са съмненията, че Данаил е бил шофьор на автомобила в момента на катастрофата. Бе лансирано и подозрението, че такъв е бил третото момче в колата - Христо Иванов.

Днес апелативният съд обаче разби на пух и прах тези твърдения. Пловдивските магистрати са приели заключението на комплексната съдебномедицинска и автотехническа експертиза. Според заключението на вещите лица „категорично става ясно, че именно Данаил Георгиев е управлявал автомобила, с който е било причинено произшествието“.

На практика това означава, че пловдивските магистрати ще потвърдят присъдата на хасковските си колеги, коментираха запознати с развоя на подобни обжалвания юристи. Възможно е да има корекция на присъдите, за което настояват частните съдебни обвинители, каквито се явяват потърпевшите от катастрофата. Техните адвокати настояват за по-големи присъди от вече постановените.

Пловдивският апелативен съд ще се произнесе в законовия тредесетдневен срок. Всяко негово решение може да се обжалва в последната инстанция в българското правораздаване-Върховният касационен съд.

Г.Христов

В касапницата тогава умряха 6 младежи
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини