От х:

Днес в x:

Пайнера: Наливаме 3 млн.лв. в техника, не в силикон

Европарите, които "Пайнер медия" ООД ще получи, ще отидат за техника, която ще подобри заснемането на българските красоти и за реставрирането на българския фолклор, а не за силиконови красоти, както говорят злите езици“, коментира шефът на компанията Митко Димитров.

Попфолк босът направи коментара по повод гръмналия скандал с новината, че ръководената от него компания е спечелила проект за 3,2 млн. по Оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика". Малко над 1,6 млн.лв. идват от ЕС, близо 290 000 е националното финансиране, а "Пайнер медиa" ООД ще заплати около 1,2 мл. лв.

„Всичко, което правим е с чисти помисли. Освен това, масовото схващане, че Пайнер прави само попфолк е абсолютно погрешно. Имаме и канал, по който се излъчва абсолютно автентичен български фолклор. От години ние влагаме пари в това българските песни да бъдат реставрирани. Правим им нов аранжимент, презаписваме ги или пък правим нови записи на съвременни носители. Така хубавата българска народна песен ще бъде запазена за поколенията. Част от субсидията ще отиде също за тези цели.“, коментира още Митко Димитров. Той поясни, че основната част от парите по проекта ще бъдат похарчени за закупуването на съвременна техника на световно ниво-нови видеокамери, обективи, осветление, чрез което компанията ще подобрим качеството на заснеманите материали.

„Трябва всички да разберат, че във фолклора няма бизнес. Него се опитваме да съхраним, за да бъдат запазени българските ценности и защото се чувстваме българи. Бизнесът е в попфолка. Него пък го правим, защото има пазарна ниша в тази посока, защото е за разтуха в тежкия ден на българина.“

В Пайнера работят 70 изпълнителя, но парите няма да са за тях
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини