От х:

Днес в x:

7 °C

Пайнера: Наливаме 3 млн.лв. в техника, не в силикон

Европарите, които "Пайнер медия" ООД ще получи, ще отидат за техника, която ще подобри заснемането на българските красоти и за реставрирането на българския фолклор, а не за силиконови красоти, както говорят злите езици“, коментира шефът на компанията Митко Димитров.

Попфолк босът направи коментара по повод гръмналия скандал с новината, че ръководената от него компания е спечелила проект за 3,2 млн. по Оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика". Малко над 1,6 млн.лв. идват от ЕС, близо 290 000 е националното финансиране, а "Пайнер медиa" ООД ще заплати около 1,2 мл. лв.

„Всичко, което правим е с чисти помисли. Освен това, масовото схващане, че Пайнер прави само попфолк е абсолютно погрешно. Имаме и канал, по който се излъчва абсолютно автентичен български фолклор. От години ние влагаме пари в това българските песни да бъдат реставрирани. Правим им нов аранжимент, презаписваме ги или пък правим нови записи на съвременни носители. Така хубавата българска народна песен ще бъде запазена за поколенията. Част от субсидията ще отиде също за тези цели.“, коментира още Митко Димитров. Той поясни, че основната част от парите по проекта ще бъдат похарчени за закупуването на съвременна техника на световно ниво-нови видеокамери, обективи, осветление, чрез което компанията ще подобрим качеството на заснеманите материали.

„Трябва всички да разберат, че във фолклора няма бизнес. Него се опитваме да съхраним, за да бъдат запазени българските ценности и защото се чувстваме българи. Бизнесът е в попфолка. Него пък го правим, защото има пазарна ниша в тази посока, защото е за разтуха в тежкия ден на българина.“

В Пайнера работят 70 изпълнителя, но парите няма да са за тях
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 05.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се погрижите за делата си, така, че да не изоставате в новостите. Благодарение на разумните си действия ще се ползвате от благоприятна ситуация и с възможност да избирате. Очакванията ви ще са основателни и резултатите няма да закъснеят. Бъдете умерени във всичко.
05 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Правилно насочени, финансите ви ще се увеличат и без да търсите помощта на хората от властта. Разчитайте повече на себе си и по-малко на онези, които ви обещават бързи сделки. Има опасност от измами от недобре настроени към вас. В компанията на любимите си същества ще прекарате една чудесна вечер.
05 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отстрани делата ви изглеждат малко рисковани, но вие сте разумни и няма да се подведете на емоциите си. Напредък ще отбележите в делови преговори и бизнес-начинания. Не поставяйте интимните си отношения с партньора на втори план, много скоро може да съжалявате за това. Предизвикателства за творците.
05 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Очакват ви големи успехи през този ден. Успявате да внесете организация навсякъде около себе си днес, дори това да не се хареса на някои хора. Действате независимо и твърдо преследвате целите си. Възможно е да ви се наложи да пристъпите към крачка, която ще изисква пълната ви концентрация през следващите дни. Не се отказвайте от намеренията си.
05 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Златната среда днес е верния път във всичко, което имате намерение да правите. Потиснете желанието си да давате оценка на хората в обкръжението си, може да подцените някого, от когото ще зависите в бъдеще. Стремежът ви към успех на всяка цена няма да ви донесе очакваното. Делата ви на работното място ще се развиват според вложената в тях енергия, което значи без особени затруднения.
05 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще ви предостави шанса да тръгнете по нов път, който отдавна очаквате. Част от амбициите ви ще се увенчаят с успех още днес, когато ще имате възможност да постигнете значителен напредък в професионален план. Хората, с които работите ще останат доволни от начина, по който се справяте с работата си. В личен план се радвате на разбирателство.
05 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Самочувствието ви днес е особено и високо и това е напълно закономерно с оглед на успехите ви през деня. Постигате напредък в области, които досега сте срещали сериозни трудности. Не се предоверявайте на познати. Споделеното от вас в непринуден разговор, може да бъде използвано за да ви злепоставят. Преодолявате здравословен проблем.
05 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С идеите и поведението си успявате да впечатлите важен за деловите ви начинания човек. Най-вероятно ще успеете да получите искан от вас кредит или някакъв вид материална подкрепа и ще преминете към осъществяване на замисленото. Бъдете по-гъвкави в личните си взаимоотношения и оставяйте повече пространство на човека срещу вас. Ако проявите разбиране ще постигнете много повече.
05 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Чудесна седмица за всички представители на вашата зодия. Независимо дали посвещавате времето си на делова активност или просто безделничите очакват ви много приятни дни. Не се тормозете просто се наслаждавайте на късмета си и хубавото време.
05 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С интерес ще се отнесете към задача, чиито финансов еквивалент ви прави по - напористи в изпълнението й. Откритостта в поведението ви прави възможно постигането и на други ангажименти. Това може и да не се хареса на някои, но вие ще се почувствате удовлетворени и с амбицията да продължите.
05 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако не въздържате емоциите си днес, рискувате целият ден да се изнерви и да не успеете да свършите почти нищо съществено. Въпреки трудностите, които се изпречват на пътя ви, имате възможност да подобрите положението си с повече търпение и добре премислени маневри. Вечерта ликвидирайте излишното напрежение в приятелска компания.
05 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Предстои ви много работа, но не разчитайте тя да е непременно свързана със значителни финансови постъпления. Поводът за празнуване ще дойде от другаде. Работете целеустремено, защото скоро ще имате повод за радост. Очакват ви хармонични отношения в семейството.
05 мар 2021
Последни новини