От х:

Днес в x:

Плашат превозвачите с 10 бона глоба за билети ментета

За нередовни билети, превозвачите могат да изгорят с 10 бона

От началото на април всички билети за превоз на пътници по междуселищни и международни линии трябва да са издадени от фискално устройство с дистанционна връзка с НАП, напомнят данъчните. Промените в закона за автомобилните превози влязоха в сила от началото на тази година.

Според закона, билетът, издаден от касов апарат, трябва да съдържа минимум наименованието и адреса на превозвача, надпис „Билет за пътуване", номер на документа, превозна цена, маршрут, отстъпка от превозната цена (за случаите, когато е предвидена такава), датата на пътуване и часа на тръгване, и номер на мястото на пътника. Всичко друго или попълнено на ръка, подлежи на глоба. Тази от данъчните, по наредбата за отчитане на продажбите, може да достигне до 10 000 лв. Отделно глоби могат да налагат и от ДАИ, при неспазване на останалите разпоредби в Закона за автомобилните превози. 

Срокът, в който всички т. нар. ведомствени бензиностанции, трябва да осигурят дистанционна връзка с НАП, пък е удължен до края на март 2013 година. Срокът на бензиностанциите да се вържат електронно с НАП по принцип бе до 31-ви декември 2012, но специално за ведомствените бе удължен. При неизпълнение глобата и тук е 10 бона, но и запечатване на самия търговски обект.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини