От х:

Днес в x:

Мазилка бомбардира мераклии за евтини дънки

Къртещи се парчета мазилка дебнат минаващите по "Марин Дринов"

Солидни парчета мазилка изпопадаха на тротоара от стрехата на стара къща на централната хасковска улица „Марин Дринов“, през почивните дни. Пороят принудил хасковската пожарна да отцепи мястото с жълта сигнална лента, за да не се сдобият мераклиите за евтини дрехи с допълнителен/и болезнен/ бонус. Почти на цялата улица има магазини за дрехи, обувки и домашни потреби, а отсечката от „Преслав“ до бул. „България“ е винаги населена с пешеходци. Парчетата пък падат от почти 5 метра височина и евентуална им засечка с крачещите би била повече от опасна. 

Жълтата отцепка обаче почти веднага била стъпкана от незаинтересовани пешеходци, разказа собственикът на магазин, чийто вход е основен прицел на каменната бомбардировка. Човекът дори лично опъвал сигналната лента, но съдбата и не се променила-жълтият къс найлон и сега се влачеше безпомощно, вързан само за една водосточна тръба. 

По думите на наематели на близките магазини, собственикът на сградата е взел мерки за обезопасяването и. Тръгнал да търси вишка, за да отстрани предстоящи за падане парчета. Иначе всяка година се правел ремонт по фасадата, но през зимата ситуацията винаги ставала „аварийна“. Къщите в тази част на града са почти на 100 години, а някои са необитаеми отдавна, след като първите им етажи повсеместно са отдадени за офиси или магазини.

Г.Христов

Ерозиралата облицовка на сградата се руши всяка зима
От сигналната лента нямаше никаква полза. Почти веднага била стъпкана от минувачите
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини