От х:

Днес в x:

Фитнесите пълни, в Универсалния магазин-опашки

    В първия ден от отпадане на забраната за работа на фитнес залите и магазините в големите търговски обекти, те се напълниха в Хасково. В късния следобед пред един от обектите в Централния универсален магазин дори се образува опашка. В магазина, в който се продават дрехи и стоки за бита обаче имаше строг пропускателен контрол. Човек от персонала следеше за дезинфекцията на ръцете на тези, които влизат.

    Продавачката обясни, че опашката се е образувала заради факта, че в магазина се спазват строгите мерки за разпределение на клиентите в него спрямо квадратурата му и повече от 20 души не се допускат заедно вътре. В същото време магазинът рестартира работата си с 50% намаление на зимната си стока.

    И в отсрещния търговски обект за играчки децата доведоха с радост родителите си на пазар. Там също се спазва пропускането на клиенти, като спрямо площта могат да пазаруват наведнъж не повече от 35 души. От персонала споделиха, че с удоволствие се връщат на работа след два месеца престой.

    В големите търговски обекти непълнолетните лица не могат да влизат, ако не са с възрастен придружител, гласи заповедта на здравния министър, с която бяха разхлабени мерките за част от бизнеса.

    В затворените помещения също от днес строго се следи посетителите да са с маски-медицински или за многократна употреба, шлемове и шалове вече не са разрешени като предпазна мярка срещу Ковид. Маските са задължителни за носене и в градския транспорт, както и на открито при струпване на много хора.

    При капацитет от 50 % могат да работят от днес фитнес залите. Там също напливът беше още по обед. Собствениците на една от залите в областния град дори бяха направили почерпка за клиентите си по повод завръщането в залата.

    „Повечето ни клиенти споделиха, че са нямали търпение да се върнат. Заради дългия престой и обездвижването, за тези от тях, които са свикнали да поддържат форма, днес е прекрасен ден. Щастливи са, че са отново в залата, защото тази пандемия обърка плановете на всички ни“, сподели собственичката на центъра.

    За Гюндоан и съпруга й фитнесът е семеен бизнес. Заради спирането на дейността им през последната година не им е било лесно да оцелеят. За разлика от свои колеги обаче, които вече разпродават уредите в залите си, защото не успяват да плащат високите наеми за помещенията, те са все още в играта. От компенсиращите затворените бизнеси възможности не са се възползвали. Останалата без работа обаче Гюндоан, която е и фитнес инструктор, и администратор, и чистачка в залата си, теглила безлихвен кредит, за да оцелеят.

    А тези, които се връщат в залата и не са правили упражнения у дома си във времето, когато фитнесът е бил затворен, тя съветва да възстановят спортната си дейност постепенно, за да няма рязко натоварване на организма и травми. Затова най-добре е да се започне с кардио тренировка.

    Освен залите за фитнес и големите търговски обекти, от днес своята дейност възстановяват при 30 % посещаемост и танцовите зали.

    Киноманите също могат да се върнат в залите за прожекция, но при запълненост на местата до 30 %.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Предвидено е Епидемиологичната Обстановка да се
      влоши рязко около Изборния Ден 4-ти Април
    • 2
      Мл
      Младок
      18 -18
      22:05, 1 фев 2021
      Къде са фалиралитр бизнеси,бедният народ и глад?
    • 3
      Са
      Сали Ага
      0 -4
      05:27, 2 фев 2021
    • 4
      Пе
      пенсионер
      0 -3
      11:59, 2 фев 2021
      най после откриха залите за танци свободни хора няма няма къде да се събират
    • 5
      Въ
      Въпрос ?
      4 -1
      15:20, 2 фев 2021
      Нещо не се вижда на снимките , тези “фитнес-маниаци” , да използват собствени кърпи/хавлий по/за уредите !
      Това не беше ли част от изискванията ?
      Или поне трезвият разум говори така !
    • 6
      Ка
      касабалия
      0 0
      12:39, 3 фев 2021
      както ги отвориха така ще ги и затворят няма да гледаме кефа на някои
    Последни новини