От х:

Днес в x:

Кола в гараж изгоря мистериозно в Динево

Лек автомобил „Фиат -Пунто“ изгоря при мистериозни обстоятелства тази сутрин в с. Динево.

„Отворих прозореца на стаята си около 9 ч., за да проветря помещението. Откъм гаража обаче усетих мирис на дим, после видях и кълбетата пушек“, разказа собственичката на изпепелената до неузнаваемост кола Веска Добрева. Тя е и човека, подал сигнала до пожарникарите.

Жената живее в жилището в селото заедно с майка си. Около обяд двете жени все още се суетяха около изгорялото помещение, което включва и гаража, в очакване да дойде водопроводчик, който да отстрани пробойните по водопровода.

„Чукайте на дърво, че е малкия Дявол, нали сте живи и здрави вие“, успокояваха двете жени техни съседки.

„Всичко е много мистериозно. Нямам никакво обяснение как се е подпалил гаражът. Не могат все още и от пожарната да кажат дали пламъците са дошли от колата, или обратното-откъм гаража, вследствие на което са обхванали и автомобила“, разсъждаваше все още шокираната Веска час-два след инцидента. Според нея е изключено да е „човек отвън“.

„Нямаме неприятели или недоброжелатели. Не се сещам да имаме и врагове“,коментира още обитателката на къщата.

Тя обясни, че в огромното помещение, освен колата, държали стари мебели и разни вехтории. Опожарените следи свидетелстваха и за наличието на автомобилни гуми и много книги, които също са били на склад в изгорялото помещение. В част от него личаха и останки от дърва, изгорели като на клада при пожара.

Разбулването на мистерията за подпалването на колата и постройката дойде с официалната информация от пожарната. Според нея запалването е причинено от късо съединение. Специалистите са категорични, че не може да става дума за умишлен палеж.

М. Манолова

постройката отвън също беше обгоряла


Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини